LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Kako je krivi teren postao prednost u gradnji moderne obiteljske kuće

Vlasnici kuće u Izraelu nisu htjeli poravnavati zemljište, već su projekt prilagodili njemu te spavaće sobe smjestili na metar višu etažu
28. siječnja 2020. u 09:40 1 komentara 11584 prikaza
kuća Izrael
Foto: Shai Epstein/freshome
Pogledajte galeriju 1/9

Usred hrastove šume u unutrašnjosti Izraela izgrađena je obiteljska kuća, modernog dizajna interijera i eksterijera te s jednom specifičnošću.

Vlasnici, od kojih jedan arhitekt, na raspolaganju su imali zemljište s nagibom. No, nisu ga htjeli poravnavati već su cijeli projekt prilagodili postojećoj parceli.

kuća Izrael | Autor : Shai Epstein/freshome Foto: Shai Epstein/freshome

Rezultiralo je to kućom čija su dva kraja jedan metar različite visine. To građevinsko zemljište s nagibom iskoristili su tako na onaj niži dio smjeste dnevni prostor dok su spavaće sobe povišene u odnosu na njega.

Ta gornja poluetaža nije skrivena. S obzirom da se radi o interijeru otvorenog plana, čim se kroči u kuću, vide se i dnevni boravak i kuhinja, ali i malo stubište koje vodi prema sobama.

kuća Izrael | Autor : Shai Epstein/freshome Foto: Shai Epstein/freshome

Dnevni je boravak velikom staklenom stijenkom povezan s dvorištem, a samim time i s netaknutom, pomalo i zapuštenom prirodom koja vlasnicima pruža mir i opuštanje.

kuća Izrael | Autor : Shai Epstein/freshome Foto: Shai Epstein/freshome

U interijeru vladaju neutralni tonovi, puno je namještaja bijelo, crno te u nijansama svijetlog drveta. Boja se da naći samo u žutim stolcima te u svijetloplavom klub stoliću.

bijeg u prirodu Američki ranč u samom srcu Velebita - jednostavno spektakularno stanu hiltonu Svijet interijera Život u zagrebačkim oblacima: pogled sa 16. kata je impresivan