uređenje interijera

O ovome sigurno niste mislili: Otkrivamo koliko je važna rasvjeta u kupaonici i kako odabrati najbolju za svoj prostor

IKEA
04.03.2024.
u 15:27

Za manje prostore ključno je imati multifunkcionalne komade kao što je zidna lampi s odvojivim ogledalom koje možete postaviti kako poželiš ili pak držati u ruci

Rasvjeta može imati velik utjecaj na ugođaj i funkcionalnost kupaonice, baš kao i u slučaju svih ostalih prostorija u domu. Primjenjuje se isto glavno načelo: kombinirajte brojne različite vrste rasvjete i tako ćetee dobiti najbolji rezultat. Što to znači? To znači slojevitu rasvjetu koja uključuje, uz centralnu lampu i dodatne izvore svjetlosti.

Foto: IKEA

Brojne manje lampe raširene po kupaonici (umjesto samo jedne ili dvije lampe) pametan su način vizualnog povećanja prostora. Dobar izbor je zidna lampa sa sjenilom od mliječnog stakla koja širi blagu svjetlost i koju možešte prigušiti te tako postići umirujući spa ugođaj u svojoj kupaonici.

Dobra funkcionalna rasvjeta oko kupaonskog ogledala važna je jer se upravo ondje odvija većina akcije. Ogledalo s ugrađenom rasvjetom može biti pametan odabir za kompaktno rješenje koje ravnomjerno raspršuje svjetlost, ne samo kad ste ispred ogledala, već i u većem prostoru kupaonice.

Foto: IKEA

Za manje prostore ključno je imati multifunkcionalne komade kao što je zidna lampi s odvojivim ogledalom koje možete postaviti kako poželiš ili pak držati u ruci.

Tu je i ugradbena rasvjeta za ladice koja će vas, kad ju isprobati, natjerati da ju poželite u aspolutno svakoj ladici u kući. Olakšat će vam pronalaženje onoga što tražite i pomoći da sve ostane organizirano i uredno.

Foto: IKEA

A za kraj malo romantike. Naime, svjetlucave lažne svijeće sa sigurnim, dugotrajnim LED izvorom svjetlosti mogu biti jednako dobre kao prave svijeće kada je riječ o postizanju umirujućeg i opuštajućeg ugođaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije