ovo možemo sami

Ne treba nam servis za čišćenje tepiha. Samo malo dobre volje

uradi sam
Foto: Thinkstock
1/2
01.04.2020.
u 07:00

Kako osvježiti sag i ukloniti sve mrlje? Evo nekoliko korisnih savjeta!

Ma koliko pazili, mrlje na tepihu su naša stvarnost, ali ne treba očajavati. Uz to,u svakom tepihu ima i grinja. Gotovo sve možemo ukloniti s malo truda i nekoliko korisnih pomagača.

Tehih valja prvo temeljito usisati ili, ako za to imate priliku - dobro isprašiti.

Foto: pixabay

Pripremite otopinu od vode i bijelog octa, pomiješajte ih u jednakim omjerima pa njome poprskajte mrlje i ostavite 10-ak minuta.Nakon toga mrlju iščetkajte.

Pomoći može i mineralna voda. Postupak je isti.

Za manje mrlje možemo koristiti i sredstvo za pranje posuđa, a nakon trljanja to mjesto treba dobro isprati mlakom vodom. Dobar pomagač u borbi s mrljama je i soda bikarbona. Pospite je na mrlju i stavite nekoliko minuta, a onda sodu usišite.

Foto: pixabay

Želite li sag samo osvježiti možete to učiniti s vodom u koju ste nakapali limun i pa njemu prođite cijeli tepih, lagano ga četkajući.

Dobro je i znati kako su i drage plišane igračke često pune prašine i grinja. Dobro ih je s vremena na vrijeme oprati ili staviti u zamrzivač na nekoliko sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije