odlično rješenje

Možete li vjerovati da ovaj dizajnerski stan ima samo 50 kvadrata?

Foto: Ivan Črepić
1/14
25.06.2020.
u 07:00

Ovaj muški stan, koji je osmislio tim stručnjaka iz studija Mirjana Mikulec Interijeri, suvremeni je prostor od ukupno 50 kvadrata kojega bi poželio skoro svaki moderan muškarac

Kada krenemo s uređenjem interijera, toliko je stilova na raspolaganju da je ponekad teško izabrati samo jedan. Nekima je glavna stilska odrednica omiljena boja, a jedan takav ljubitelj plave poželio je u istom tonu cijeli stan!

Foto: Ivan Črepić

No bez brige, interijer nije nimalo dosadan – dapače, ovaj muški stan, koji je osmislio tim stručnjaka iz studija Mirjana Mikulec Interijeri, suvremeni je prostor od ukupno 50 kvadrata kojega bi poželio skoro svaki moderan muškarac.

Foto: Ivan Črepić

Prije nego li se krene u realizaciju projekta, studio je napravio 3D vizualizaciju kako bi klijent mogao vidjeti kako bi njegov interijer u konačnici mogao izgledati u stvarnosti. Tako u konačnici štedimo vrijeme i možemo krenuti u realizaciju projekta.

Foto: Ivan Črepić

Od ukupno 50 kvadrata, dnevna soba zauzima 20 m2 i centralno je mjesto u stanu. Plava garnitura glavni je komad namještaja te je odredila i ostale elemente u interijeru. Jedan zid u dnevnoj sobi bilo je potrebno otvoriti kako bi se dobio prolaz do spavaćeg dijela, što je u konačnici i diktiralo raspored namještaja.

Foto: Ivan Črepić

U sklopu dnevne zone, svoje je mjesto našla i blagovaonica s jedne te radni prostor s druge strane. Zidovi su obojani u nježnu sivu nijansu, a dozu elegancije osigurale su štukature – tako se na jednom zidu unutar štukatura smjestila tapeta koja sada ima ulogu slike, dok je druga 'uokvirila'  televizor. Kombinacijom crne i plave na namještaju i svijetlih nijansi na zidovima, postignuta je udobnost ali i profinjenost koju je klijent poželio.

Foto: Ivan Črepić

Iz dnevnog boravka ulazi se u kuhinju od 7 kvadrata. Omeđena je sa zidovima s tri strane, pa su kuhinjski elementi postavljeni u slovo L kako bi iskoristili najduži bočni zid. Stavljene su i otvorene police umjesto elemenata kako ne bi ‘zagušili’ prostor.  Tako je kuhinja zadovoljila sve želje vlasnika – dovoljno mjesta za pohranu dobili smo zahvaljujući visokim elementima na ulazu, a prostor je ostao otvoren jer smo izbjegli gornje elemente. Uz to, kombinacija plave boje, koja se provlači ostatkom stana, i dekora bijelog mramora pokazala se dobitnom!

Foto: Ivan Črepić

Klijent je odlučio žrtvovati garažu kako bi dobio spavaću sobu, tako da je glavni zadatak bio osigurati prirodno svjetlo, ostaviti dovoljno mjesta za prostrani krevet, te prostor za skladištenje. Omiljena plava boja nije izostala ni u spavaćoj sobi.  Odabrana jaka boja nije nije smanjila ugodu kakvu spavaća soba treba imati, tako da se našla se i na ormarima i zidnim lajsnama, dok je za ostatak namještaja birana siva i crna kako bi se postigla ravnoteža.

Foto: Ivan Črepić

Mnogi prilikom makeovera kupaonica igraju na klasiku i boje se malo riskirati iako imaju šansu u potpunosti osvježiti prostor.  No, oni hrabriji dobit će jedinstvenu i elegantnu kupaonicu. Finalan odabir na kraju je pao na keramiku zanimljivog uzorka nalik na isprane freske. Kako bismo ublažili dojam na pod će doći siva keramika kao i u nišu iznad školjke i umivaonika.  U kut je smještena tuš kabina u razini poda - s jedne strane kabine postavljeni su umivaonik i wc školjka, a s druge strane je ostavljeno dovoljno mjesta za perilicu rublja ako se klijent kasnije odluči postaviti ju.

1/14

Komentara 1

FI
fidoaag
03:40 27.06.2020.

Ovo je najbolji posao koji Google sada plaćA. Prvog mjeseca primio sam 29736 dolara za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah sam ponio kući najmanje 7835 do 9454 dolara tjedno. ----➤➤➤➤➤➤➤   cutt.ly/NyvKMnJ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije