Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Modernije i ljepše – djelomičan makeover doma u Zaprešiću

Dizajnerica Mirjana Mikulec mladoj je obitelji osmislila dnevnu zonu, potpuno preuredila spavaću sobu i kupaonicu, dok je kuhinja doživjela efektno pomlađivanje odabirom novih boja na frontama
23. lipnja 2019. u 07:00 0 komentara 2890 prikaza
Foto: Darko Mihalić
Pogledajte galeriju 1/10

Obiteljska kuća na dvije etaže u Zaprešiću, novi dom mlade obitelji, doživjela je, zahvaljujući dizajnerskom studiju Mirjana Mikulec interijeri djelomični makeover u koji su bile uključene neke od prostorija u interijeru. Tako je u prizemlju, koje se proteže na površini od 42 četvorna metra obnovljena dnevna zona dok su na katu, čija površina iznosi 32 kvadrata adaptirane glavna spavaća soba te kupaonica.

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

Vlasnici su tako poželjeli da njihov dom bude osvježen i moderniziran, s većom dozom funkcionalnosti te da se neki dotrajali komadi namještaja zamijene novima. Zidovi su posve obnovljeni, dok su podovi u svim prostorijama, osim kupaonice, ostali isti.

Prema zahtjevu vlasnika, parketni podovi su, s obzirom na to da su u dobrom stanju, ostali isti, dok su zidovi dobili novi sloj boje, kombinaciju bijele i sivih nijansi. Spavaća soba dobila je na jednom zidu dekoraciju u vidu tapete, TV zid u dnevnom boravku panel s uzorkom betona, baš kao i zid u kuhinji koji spaja donje i gornje elemente – objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

U prizemlju, u dnevnoj zoni otvorenog koncepta, odabrane su neutralne sive i bijele nijanse uz akcentne detalje u toplim smeđim nijansama (bakrene visilice i dekoracija, smeđi kožnati stolci, drvena zidna polica, ukrasni jastuci) kako bi se povezali s bojom podne obloge i postojećim kaminom u blagovaonici. Pored toga, ovi elementi dali su toplinu prostoru. Najmanje promjena doživjela je velika kuhinja u obliku slova U, stara više od deset godina. No, iako površinski, makeover je i te kako efektan. Novi elementi u neutralnim sivim tonovima – fronte na kuhinjskim ormarićima, zidne obloge od iverala umjesto keramike te nova radna ploča učinili su čudo.

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

– Kako su korpusi bili u dobrom stanju, vlasnici su ih odlučili zadržati, a fronte su poželjeli u modernijoj varijanti i boji, jer su do sada bili u svijetložutoj koja im se nije činila dovoljno atraktivnom. Predložili smo im povišenje gornjih fronti do stropa kako bi se dobilo više skladišnog prostora i da bi kuhinja izgledala suvremenije i atraktivnije, što su vlasnici prihvatili. Također su prihvatili i ideju da se suzi dio elemenata otvorenih prema blagovaonici kako bi se dobio novi sadržaj u kuhinji.

make over Odlično uređen stan s potpisom Mirjane Mikulec

Naime, s te vanjske strane elemenata dodani su stolci da bi se stvorio prostor za sjedenje. Blagovaonica je dobila novi tepih, rasvjetu te stol i stolce za blagovanje, dok je boravak opremljen potpuno novim komadima – od osnovnog namještaja pa sve do detalja. Glavna spavaća soba u sivim i plavim tonovima usklađena je s podnom oblogom, i to s ciljem da bude opuštena, prozračna i da djeluje umirujuće – objasnila je dizajnerica te dodala:

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

Inspiracija je bio suvremeni stil s elementima skandinavskih interijera, što se pokazalo kao pun pogodak. Odabrane su blage i nenametljive nijanse sive i plave koje prostor čine profinjenim, ugodnim i umirujućim.

 

Tapete i gipsani zid s ugrađenim LED lampicama na akcentnom zidu, kao i udoban tapecirani krevet s uzglavljem dali su prostoriji dodatnu dozu stila. Kupaonica odabirom boja slijedi spavaću sobu, s dodatkom drva kako bi se stvorila toplina u ovoj prostoriji. Da bi se dobilo više prostora, umjesto velike kutne kade stavljen je tzv. walk in tuš. No, to nije bila jedina boljka kupaonice – vlasnike je mučio neatraktivan izgled, dotrajale fuge između pločica te perilica i sušilica koje su zauzimale mnogo prostora. Adaptacijom su one skrivene u ormar, čiji je ostatak iskorišten za skladištenje, a podovi i zidovi dobili su nove keramičke pločice u sjajnoj i vječnoj kombinaciji sive i dekora mramora.

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

Velika promjena Dom u kojem štukature izgledaju kao umjetnička djela
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.