raskošna vila

Moderna kamena ljepotica u okolici Vodica ove sezone pravi je hit

Foto: My Luxoria
1/11
12.08.2023.
u 07:00

Vila ima četiri sobe i predviđena je za ukupno osam osoba, a svaka soba ima svoju kupaonicu te još dvije dodatne, zajedničke kupaonice što nas dovodi do nevjerojatne brojke od čak šest kupaonica

Ako ste zamišljali odmor daleko do gradske vreve, da vas bude ptice i opijaju mirisi prirode, bez buke i susjeda koji vam “gledaju u tanjur”, isplati se “potegnuti” do Vodica, do predivne vile La Meravigliosa. Samo okruženje i ambijent ove kamene kuće koja je završena u proljeće ove godine, fotografije ne mogu u potpunosti dočarati. Ljepota kojom ovo imanje osvaja jednostavno vrijedi doživjeti. Vila se nalazi na najuzvišenijem dijelu imanja koje se proteže na 12 tisuća metara četvornih, na kojem se, među ostalim, nalazi i 200 stabala maslina te raskošan mediteranski vrt.

Foto: My Luxoria

Vila ima četiri sobe i predviđena je za ukupno osam osoba, a svaka soba ima svoju kupaonicu te još dvije dodatne, zajedničke kupaonice što nas dovodi do nevjerojatne brojke od čak šest kupaonica. Kuća se proteže na 220 kvadrata, a uz navedeno ima i vinoteku bogatu vrhunskim vinima koja je na raspolaganju gostima, grijani bazen, vanjski natkriveni roštilj, dječje igralište, stolni tenis... Do vile se dolazi vožnjom nekoliko minuta od centra grada Vodica, a dio puta do vile je jako dobar i održavan makadamski put. Vila je, kako smo rekli, potpuno nova i ovo joj je prvo “radno” ljeto.

Foto: My Luxoria

Zbog svoje izvanredne lokacije i velike izloženosti suncu, energetski se opskrbljuje samo solarnim ćelijama kojih ima dovoljno, a u pričuvi je i agregat. Uređena je moderno, ali odražava tradiciju Mediterana. Svaki detalj pomno je osmišljen i dizajniran s ciljem da prostor živi s prirodom i pruža mir, spokoj i potpun odmor svakom tko u njoj boravi. Ako želite pobjeći nekamo gdje ćete imati vrijeme samo za sebe i odmor daleko od očiju susjeda ili znatiželjnika onda svi vaši puti vode u vilu La Meravigliosa svega osam km udaljenu od dalmatinskog turističkog grada Vodica. Kuća je građena na obroncima brda koje se proteže imanjem pa je, kako ne bi narušila prirodni teren, građena u dva nivoa, a pogledom dominira netaknuti dalmatinski krajolik.

U gornjem djelu terena nalazi se glavni objekt, koji čine sobe s vlastitim kupaonama, veliki dnevni boravak s modernim crnim kaminom te vinotekom i barom. Ostatak objekta čine kuhinja s unutarnjom blagavaonicom za osam osoba, zatvoreni roštilj, WC i vešeraj.

Foto: My Luxoria

Moderan prostor bez puno boja, tamne nijanse i drveni detalji dominiraju kuhinjom i dnevnim boravkom.

Udoban i privlačan izgled soba uprizoruju zidne tapete i minimalistički dekorativni detalji.

Ispred objekta, na istoj razini, pruža se dvorište od 300 m2 s otvorenim ognjištem, natkrivenom terasom s vrtnom sjedećom garniturom, velikim dječjim igralištem i dodatnim sadržajima (stolni tenis, trampolin).

Foto: My Luxoria

U donjem dijelu vile nalazi se veliki bazen s prostranim sunčalištem, natkriveni roštilj sa sudoperom i blagovaonskim stolom za osam osoba. Uz roštilj su još jedan WC te spremište. Kako je ljeti upravo vanjski prostor imperativ, točnije, boravak na otvorenom mnogima je jedina želja tijekom odmora, raskošan bazen sa sunčalištem stoga je, bez ikakve sumnje, glavna zvijezda, posebno u ranim jutarnjim satima i u sumrak kad su boje, mirisi i zvukovi prirode na vrhuncu. Uz bazen, jak adut u rukavu je i natkrivena ljetna kuhinja s blagovanicom koja omogućava boravak tijekom cijelog dana.

Foto: My Luxoria

Kuća je samoodrživog tipa, (green house), tj. pretvara sunčevu energiju u struju i toplu vodu.

Preko krovnih površina akumulira kišnicu u podzemni spremnik, koja se filtracijom vraća u sustav.

Budući da je kuća tek sad puštena na tržište, odnosno u najam, ne čudi da se našla u portfoliju agencije My Luxoria koja je, inače, specijaliziaana upravo za gospodarenje luksuznim nekretninama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije