sitno i skladno

Moderan dom od samo 25 kvadrata - cijeli život odvija se u jednoj prostoriji

IKEA
30.09.2021.
u 12:55

Sav namještaj u stanu manjih je dimenzija i svijetlijih boja, poslužavnik za nošenje hrane u krevet služi joj kao radni stol, a jedino čeka u stanu ne nedostaje jest - zelenilo

Urediti mali prostor često je teže i izazovnije nego urediti veći. A najveći problem svakako je organizacija prostora. Posebno izazovne su garosnijere kada je u jednoj sobi potrebno organiziraciji cijeli život - kuhanje, objedovanje, dnevnu zonu i spavaći prostor. 

Foto: IKEA

Upravo takav, sitan, ali vrlo ukusno uređen, je stan koji vam predstavljamo. Čim uđe s ulice, mlada freelance fotografkinja Yvet, nalazi se u svom dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kuhinji... Naime, svoj je život uspješno organizirala u malom stančiću od svega 25 metara kvadratnih.

Foto: IKEA

- Najvažnije mi je da se u svom domu osjećam ugodno, udobno i sigurno, a to sam s ovim stanom postigla - rekla je Yvet kad je svoj dom otvorila za Ikeino snimanje.

Foto: IKEA

- Moja generacija naučila je živjeti u malim prostorima jer jedino njih možemo unajmiti za malo novca, a osim toga, većinu vremena provodim izvan stana tako da mi je puno bitnija sama lokacija od kvadrature - objasnila je fotografkinja.

Foto: IKEA

I uistinu, njezine riječi potvrđuje i istraživanje koje je Ikea provela, a čiji je zaključak sljedeći: Čak 65 posto ljudi pristalo bi na život u prostoru manje kvadrature, a na boljoj lokaciji.

Foto: IKEA

No, vratimo se Yvet. Ona je svoj prostor organizirala tako što je dnevni dio od spavaćeg odvojila zavjesom, a ormara nema pa u šali kaže: - Sve što posjedujem spava sa mnom, sve je izloženo jer nemam ormara ili prostora za skladištenje!

Foto: IKEA

Sav namještaj u stanu manjih je dimenzija i svijetlijih boja, poslužavnik za nošenje hrane u krevet služi joj kao radni stol, a jedino čeka u stanu ne nedostaje jest - zelenilo.

1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije