LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Moderan dom od samo 25 kvadrata - cijeli život odvija se u jednoj prostoriji

Sav namještaj u stanu manjih je dimenzija i svijetlijih boja, poslužavnik za nošenje hrane u krevet služi joj kao radni stol, a jedino čeka u stanu ne nedostaje jest - zelenilo
30. rujna 2021. u 12:55 0 komentara 3994 prikaza
Foto: IKEA

Urediti mali prostor često je teže i izazovnije nego urediti veći. A najveći problem svakako je organizacija prostora. Posebno izazovne su garosnijere kada je u jednoj sobi potrebno organiziraciji cijeli život - kuhanje, objedovanje, dnevnu zonu i spavaći prostor. 

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

Upravo takav, sitan, ali vrlo ukusno uređen, je stan koji vam predstavljamo. Čim uđe s ulice, mlada freelance fotografkinja Yvet, nalazi se u svom dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kuhinji... Naime, svoj je život uspješno organizirala u malom stančiću od svega 25 metara kvadratnih.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

- Najvažnije mi je da se u svom domu osjećam ugodno, udobno i sigurno, a to sam s ovim stanom postigla - rekla je Yvet kad je svoj dom otvorila za Ikeino snimanje.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

- Moja generacija naučila je živjeti u malim prostorima jer jedino njih možemo unajmiti za malo novca, a osim toga, većinu vremena provodim izvan stana tako da mi je puno bitnija sama lokacija od kvadrature - objasnila je fotografkinja.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

I uistinu, njezine riječi potvrđuje i istraživanje koje je Ikea provela, a čiji je zaključak sljedeći: Čak 65 posto ljudi pristalo bi na život u prostoru manje kvadrature, a na boljoj lokaciji.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

No, vratimo se Yvet. Ona je svoj prostor organizirala tako što je dnevni dio od spavaćeg odvojila zavjesom, a ormara nema pa u šali kaže: - Sve što posjedujem spava sa mnom, sve je izloženo jer nemam ormara ili prostora za skladištenje!

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

Sav namještaj u stanu manjih je dimenzija i svijetlijih boja, poslužavnik za nošenje hrane u krevet služi joj kao radni stol, a jedino čeka u stanu ne nedostaje jest - zelenilo.

1 / 10
Héloïse Brion je svijet kuhanja zavoljela već od malih nogu. Petnaest godina radila je u modi, a kada je napunila 40, zaključila je da je došlo vrijeme da se posveti svojoj pravoj strasti - kuhanju. U tom se trenutku pojavio Miss Maggie’s Kitchen, osobni projekt o receptima i životnom stilu.
vješanje slike na zid Isprobajte! Super ideje za prazan zid: Od zidne galerije do prostora za skladištenje grijanje dobra priprema Prije sezone grijanja obavezno napravite ove tri stvari, mogu vam spasiti život povoljno i pametno Ideja za uređenje doma od 30 kuna koju volimo - jedna polica na 5 načina
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.