TERASA KAO VIDIKOVAC

Moderan dom ima puno aduta, ali najjači je terasa preko cijelog krova

kuća stuttgart
Foto: freshome.com/Behnisch Architekten
1/15
23.02.2021.
u 13:37

Kuća sagrađena 1930. doživjela je potpunu preobrazbu dobivši novu etažu te od starinskog građanskog doma postala moderna oaza

Kuća od 120 četvornih metara u rezidencijalnoj četvrti u Stuttgartu, sagrađena daleke 1930., dobila je još toliko kvadrata i novu etažu te sasvim novi izgled. Od stare građanske vile postala je moderna ljepotica, koja je osvježila životni stil sredovječnih vlasnika.

Kako kuća nije bila obnavljana posljednjih 30-ak godina, bili su potrebni temeljiti zahvati, od novih instalacija, podova, fasade, otvora pa do namještaja. Stare komade namještaja, koji su antikni i imaju vrijednost, vlasnici su preselili u svoju ladanjsku kuću, tako da je njihov dom na brežuljku iznad Stuttgarta dobio posve novo lice.

Foto: freshome.com/Behnisch Architekten

Benish arhitektonski studio mijenjao je tlocrt nadogradnjom gornje etaže, koja je pretežno u staklu i čeliku i raspored prostorija – gore se preselila glavna spavaća soba i radna soba, koja zbog svoje prostranosti i garniture za sjedenje ima i funkciju druge dnevne sobe.

Gornja etaža sadrži i veliku kupaonicu vezanu uz spavaću sobu. U donjoj etaži ostala je dnevna zona te dvije spavaće sobe sa kupaonicama te vešeraj i ostava.

Foto: freshome.com/Behnisch Architekten

Iz dnevne zone u prizemlju izlazi se na terasu koja je također posve obnovljena – dobila je osim nove kamene staze, travnjaka i garniture za sjedenje i mali bazen. Da bi joj bili nadohvat svi ti sadržaji, gornja etaža je modernim stepenicama od smeđeg čelika povezana s vrtom.

Dodatni bonus nadograđene etaže jest i terasa na krovu, koja je svojevrsni vidikovac. Pod terase obložen je trendi otpornim drvom ariša, koji je toniran u smeđu boju. Garaža koja se nalazi u posebnom objektu pored kuće i u koju se ulazi odmah s ulice nije mijenjala svoj vanjski izgled osim što je dobila novu fasadu, krovište i vrata.

Foto: freshome.com/Behnisch Architekten

Stil prostorija donjega kata je moderan, ali puno uobičajeniji od gornjeg, u kojem prevladavaju unikatni moderni komadi koji u prostoru više nalikuju na koncept. Prevladavaju neutralne nijanse bijele, sive i crne, uz poneki detalj u jarkoj boji.

Foto: freshome.com/Behnisch Architekten

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije