Mala škola uređenja

Maksimalna iskoristivost prostora uz multifunkcionalne komade

Foto: Shutterstock
1/5
19.08.2019.
u 08:30

Ako ste i vi u fazi uređenja malog stana svakako razmislite o opciji uređenja multifunkcionalnim namještajem. Odlučite se za sofu koja se u trenu pretvara u udobni ležaj ili pak neprimjetni ležaj integriran u ormar

Živimo u modernom svijetu, u kojemu nerijetko čujemo riječ multifunkcionalnost. Sve oko nas postaje multifunkcionalno od najobičnijih sitnica preko tehnologije pa sve do namještaja.

Foto: Shutterstock

Činjenica je da se u novije vrijeme sve češće susrećemo s problemom nedostatka prostora kako u stambenim tako i u poslovnim interijerima. Opremanje malih prostora nije nimalo lak zadatak pa se multifunkcionalni namještaj nameće kao idealno rješenje u takvim situacijama.

Upravo taj problem nedostatka prostora naveo je dizajnere i proizvođače namještaja da osmisle funkcionalne, “pametne” i praktične komade namještaja koji bi trebali zadovoljiti zahtjeve za što jednostavnijim i udobnijim načinom života u domu. Multifunkcionalni namještaj predstavlja nešto više od trenda i on je gotovo nezaobilazan dio suvremenog načina opremanja interijera. Moderni, multifunkcionalni komadi namještaja se izvlače, presavijaju, okreću i postaju nešto sasvim novo u prostoru. Pored svega toga, veliki značaj pridaje se i estetskom segmentu pa je takav namještaj vizualno privlačnih formi izrađen od visokokvalitetnih materijala.

Foto: Shutterstock

Ako ste i vi u fazi uređenja malog stana svakako razmislite o opciji uređenja multifunkcionalnim namještajem. Odlučite se za sofu koja se u trenu pretvara u udobni ležaj ili pak neprimjetni ležaj integriran u ormar koji ćete u trenutku spustiti kad zatreba. Zanimljivi su i lijepo izgledaju kreveti koji sa strana imaju ugrađene police za knjige.

Foto: Shutterstock

Postoje još mnoga druga rješenja multifunkcionalnih kreveta, a vi se odlučite za opciju koja će najbolje odgovarati vašim potrebama i željama te koji će se najbolje uklopiti u sam prostor koji uređujete. Moderne platforme kreveta također sadrže prostor za odlaganje unutar svojih konstrukcija. Samo nekoliko komfornih ladica mogu riješiti nered te tako učiniti vaš dom urednim i neopterećenim sitnim stvarima. Današnje tržište namještaja nudi veliki izbor raznog multifunkcionalnog namještaja pa su tako za male hodnike idealne klupice za sjedenje sa spremištem, a koje imaju ugrađen i jedan dio za vješanje garderobe.

Foto: Shutterstock

Odaberite stol koji će vam ujedno biti radna površina i prostor za spremište stvari. Pronađite model koji se pretvara u kućni ured kad vam to bude potrebno. Mnogi stolići za kavu sadrže spremište u obliku ladica, otvorenih polica ili kombinacije oba elementa. S takvim stolom vrlo lako ćete postići red unutar prostora. Dakle, sofe se pretvaraju u krevete, kreveti u spremišta i slično. Postoje razna multifunkcionalna rješenja između kojih možete odabrati koje vi želite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije