prava poslastica

Ljubitelje posebnih detalja u domu oduševit će ova limitirana kolekcija postera

09.05.2023.
u 12:23

Ime kolekcije, 29 Days, dolazi od trajanja mjesečevog ciklusa. Svaka od fotografija koje su dio te kolekcije pažljivo je odabrana jer izražava osjećaje mira, promišljanja, blagosti i introspekcije

Nije tajna da karakter i stil prostoru daju detalji. Ako ste ljubitelj umjetnosti i obožavate postere, slike i grafike, oduševit će vas prva kolakcija postera s potpisom Zara Home za koju je odabrano 13 fotografija. Svaki od postera dio je ograničene serije od 150 komada koji su ručno označeni brojevima i otisnuti tintom Archival na papiru Baryta. Posteri su otisnuti u dimenzijama kojima je lako upravljati, pa su tako prikladni za dom, a dolaze u kutiji izrađenoj po mjeri.

Željela se sačuvati anonimnost umjetnika da bi se tako mogla bolje cijeniti svojstvena vrijednost djela. Vođeni idejom oponašanja doživljaja koji se iskuse kprilikom pronalaska nepotpisanog djela u antikvarijatu, željeli smo da očaranost djelima proizlazi iz njih samih, a ne zbog njihova porijekla ili bilo koje druge moguće veze s njima - kažu iz Zara Homea.

Kao dio prve kolekcije postera Zara Home, stvorena su tri stila okvira koji pružaju mogućnost vješanja djela kod kuće. Ukošeni, stepenasti i kanelirani okviri od tamnog drva dolaze s bjeličastom muzejskom mat pločom.

Ime kolekcije, 29 Days, dolazi od trajanja mjesečevog ciklusa. Svaka od fotografija koje su dio te kolekcije pažljivo je odabrana jer izražava osjećaje mira, promišljanja, blagosti i introspekcije.

Za izbor fotografija bila je zadužena Rosa Park, urednica  i osnivačica časopisa Cereal i direktorica Francis Gallery u kojoj se izlažu djela novih i poznatih svjetskih umjetnika.

„Kad sam birala djela koja će postati dio ove kolekcije, stalno sam si ponavljala iste riječi: mir, blagost, introspekcija“, priznaje  Park. „Mislim da su ova djela vrlo snažna i moćna; sastavni su dio naših stvaralačkih kapaciteta. Svaki je naš dan prepun događaja koji obuzimaju svu našu pažnju, ali i trenutaka potpunog spokoja. Ove nam fotografije mogu poslužiti da nas podsjete da nam je potrebno i jedno i drugo: akcija i reakcija, aktivnost i pasivnost, tama i svjetlo. Svaka od njih na jedinstven način izražava mir i spokoj, a smatram da su to temeljne ideje koje hrane našu snagu i našu ravnotežu.“

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije