PERZIJSKI KLASIK

Lebdeći tepih na koji, zahvaljujući dizajnerima, možete i sjesti

tepih stolica
Foto: Mousarris
1/5
15.03.2018.
u 15:21

Da tepisi doista i mogu letjeti, kako govore brojne arapske bajke i legende, pokazao je ciparski brad Mousarris i umjetnik Jan Blythe

Poigravanje tradicije i klasika dizajna s novim koncepcijama i trendovima u produkt dizajnu ogleda se o ovom tepihu koji je postao stolica zahvaljujući dizajnerskom brendu Mousarris i njihovoj suradnji s britanskim umjetnikom Janon Blytheom.

Bio je to i njihov pokušaj da naprave svoju verziju magičnog letećeg tepiha, i to baš jednog od najcjenjenijih, perzijskog. Svaki takav tepih je inače ručni rad i njegova izrada traje oko četiri mjeseca, a u brojnim pričama i bajkama iz arapske mitologije pojavljuje se upravo čarobni lebdeći tepih.

Foto: Mousarris

Ovaj Mousarrisov zbog stoje strukture, ali i oblika samo tako izgleda, a s obzirom na to da je rađen od čvrstog materijala, ima i posve čvrsto uporište na tlu. Izrađen je naime od pravog "perzijanera", što i objašnjava njegovu cijenu od 12.000 €. Krutost mu daje čelično pojačanje u njegovoj unutrašnjosti.

Proizvođač nudi mogućnost da naručite boju i uzorak po želji te ga tako prilagodite svome interijeru u kojem ovaj tepih svakako neće proći nezamijećeno. No to nije prvi Mousarrisov pothvat s perzijskim tepisima. Na slici ispod vidite sofu od tepiha, a ako zavirite u galeriju, vidjet ćete i neobičan drveni stolić unutar kojeg se krije čitav jedan grad!

Foto: Mousarris

>>Reci mi što želiš da budem i ja ću se prilagoditi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije