uređenje doma

Kuhinjski otok stane i u najmanju kuhinju, pazite samo na ove ključne detalje

Moemax
09.06.2021.
u 07:00

Kao u srcu doma, u kuhinjskom prostoru događa se puno više od pukog kuhanja i jedenja. Kuhinjski otok omogućuje vam da paraleno obavljate više poslova.

Ako razmišljate o promjeni kuhinje, obavezno pronađite mjesto za kuhinjski otok, čak i ako imate kuhinju skromnih dimenzija. Pametni kuhinjski otok danas je postao bitna značajka svake moderne kuhinje. Prvo pitanje o kojem morate razmisliti prilikom razmatranja kuhinjskog otoka je - svrha. Tražite li dodatni prostor za pripremu hrane ili biste željeli jasnu granicu između zone za kuhanje i dnevnog boravka / blagovaonice? Kad steknete ideju kako ćete koristiti otok, možete započeti s istraživanjem različitih tipova dizajna dok ne nađete idealan za svoj prostor.

Foto: Moemax

Gotovo sve ideje o kuhinjskim otocima uključuju sjedenje, u pravilu u kombinaciji s barskim stolcima. Ako želite malo raskošniji otok poigrajte se bojama i završnom obradom. Potražite luksuzne materijale, poput mramora koji će dodatno istaknuti otok.

Lesnina Dieter Knoll kuhinja
Foto: Lesnina

Otok je odličan način za stvaranje dodatnog prostora za pohranu. Jednu stranu velikog otoka rezervirajte za prostor za pohranu, s dovoljno skrivenih ladica da stane većina kuhinjskog pribora. Ova je ideja posebno učinkovita za stambene prostore otvorenog plana.

1/11

Za područja za pripremu hrane na kuhinjskom otoku koristite tvrđu površinu koja se lako čisti, poput granita ili kvarcnog kompozita.

Tamo gdje imate prostora, koristite kuhinjski otok kako biste premostili jaz između funkcionalnog kuhinjskog prostora i blagovaonice. Učinite to tako što ćete otok podijeliti na pola s obzirom na upotrebu, sa svrhovitim kuhinjskim elementima poput integriranog hladnjaka i indukcijske ploče s jedne strane i šankom za doručak sa stolicima na drugoj. Višenamjenski dizajn pomaže objediniti različite namjene u prostoru, a istovremeno ih jasno zonira.

Foto: Dankuchen

Što se ideja za kuhinjsko osvjetljenje tiče, otok je jedna od najvažnijih žarišnih točaka - neki bi rekli glavna zvijezda interijera. Neophodno je osigurati da se otok savršeno uklapa u plan osvjetljenja. Budući da često služi kao glavna stanica za pripremu hrane, a i često je središte zabave treba razmisliti o više opcija rasvjete. Bez obzira odlučite li se na centralnu ili ambijentalnu rasvjetu koju prema potrebi možete prigušiti, osigurajte da je glavni fokus dobrog osvjetljenja središte otoka.

Foto: Promo fotografija

Prilagodite prostor injekcijom sofisticirane boje kako biste istaknuli kuhinjski otok. Time ćete podići svaku kuhinju u bijelim i neutračnim bojama.

Neovisno o veličini kuhinje, ispravan način odabira idealnog otoka je ravnoteža. Bilo velika ili mala, ključ ispravne sheme kuhinjskog otoka je ravnoteža. Vodite računa o dimenzijama i simetriji.

Kao u srcu doma, u kuhinjskom prostoru događa se puno više od pukog kuhanja i jedenja. Kuhinjski otok omogućuje vam da paraleno obavljate više poslova. Ako pokušavate otok uklopiti u manju kuhinju, dobra je ideja odabrati dizajn zaobljenih rubova.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije