Hit mjesto

Kozmopolitski chic prostor u centru Zagreba

Foto: Filip Popović
1/11
07.05.2019.
u 08:30

Ako želite stvoriti sličan ambijent posegnite za elegantnim bojama u prostoru poput raskošnog zlata i sive te ih kombinirajte s raznim teksturama kako biste dobili luksuzan, ali pristupačan izgled interijera.

U samom centru Zagreba, u Frankopanskoj ulici, otvoren je walk in salon Vikler i ruž koji je svojim konceptom oduševio zahtjevnu zagrebačku beauty scenu. Kozmopolitski chic ambijent i ugodna atmosfera osvajaju na prvi pogled.

Foto: Filip Popović

Odabir sofisticiranih boja kao što su siva, srebrna i zlatna u kombinaciji sa senzualnim materijalima poput kože i baršuna te originalna ogledala dodatno naglašavaju ovaj urbani stil koji je autorica interijera, Snješka Kožul iz studija Papillon, provlačila kroz cijeli prostor i uspješno spajala s ostalim stilovima.

Foto: Filip Popović

200 kvadrata ove beauty oaze podijeljen je u nekoliko smislenih cjelina, različitih atmosfera i stilova dizajna interijera. Ulaznim dijelom, gdje je smještena recepcija, vlada monokromatski dizajn s industrijskim elementima koji su neodoljiva kulisa za Instagram fotografije. Sivi tonovi nalaze se na stropu, zidovima i podu te se nadovezuju na radni prostor gdje vrhunski koloristi i frizeri preuzimaju klijente. Prostor je opremljen modernim, minimalističkim profesionalnim namještajem, a cijeli dizajn upotpunjen je detaljima koji pripadaju klasičnijem stilu. U tom centralnom, najvećem dijelu prostora, vertikalnim, zelenim vrtom vizualno je odvojena zona za pranje kose što cijelom interijeru daje smirenu notu.

Foto: Filip Popović

U današnje vrijeme užurbanog načina života mnogim zaposlenim ženama, studenticama i majkama upravo koncept walk in salona, odnosno salona u kojem nema naručivanja, savršeno odgovara. Iako je čekanje u salonu minimalno, do 30 minuta, mislilo se doista na sve pa je tako dizajnirana i čekaonica koja od ostatka prostora odudara svojim koloritom, a nazvana je „Vogue room“.

Foto: Filip Popović

Uređenje „Vogue rooma“ inspirirano je retro stilom, obogaćeno neonskim natpisima, vintage haubama i tapetom s porukom „ Life is too short to have boring hair“. Dominantna ružičasta boja naprosto će vas mamiti na fotografiranje i označavanje lokacije.

Foto: Filip Popović

U salonu postoji i prostorija „Gold room“, intimna oaza za klijente koji će provesti duže vrijeme u salonu zbog zahtjevnih tretmana.

„Kroz naš salon prolazi veliki broj klijenata, budući da je riječ o walk in konceptu koji ima zahtjevnu organizacijsku koncepciju. Željela sam stvoriti prostor gdje se svi osjećaju ugodno i dobrodošlo“- izjavila je vlasnica i menadžerica salona Arijana Barić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije