LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Dijelovi kultnog Gjure ponovno oživjeli u novoj gastro meki

Uz unutrašnji prostor koji se prostire na 200m2, tu je i prostrana terasa, vrt i potočić s ribicama te minijaturnim žabama
16. ožujka 2019. u 07:00 0 komentara 2591 prikaza
Foto: Filip Popović
Pogledajte galeriju 1/16

Rađa se nova gastro bajka. Miki’s je zagrebačka priča koja ima svoju povijest, a koja se nastavlja u jednom novom vremenu. Prostor novog restorana koji podiže ponudu Novog Zagreba odiše svojevrsnim „troterovskim“ eklekticizmom. Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu i opuštenu atmosferu. Uređenje ovog cool mjesta potpisuje Nedjeljko Mikac Cak.

 | Autor : Filip Popović Foto: Filip Popović

Naglašeno je koketiranje kičem koji u ovim odnosima poprima sasvim drugačije značenje. Centralni motiv je svojevrstan hommage 1980-im i 1990-im godinama. Čak su i dijelovi kultnog kluba Gjuro, poput šanka od epoksi smole s ugrađenim pop art elementima, prenijeti u novi restoran Miki's.

Mala škola uređenja Stakleni elementi s pravom su glavne zvijezde moderno uređenih interijera

Suvlasnik restorana Miroslav Miki Balent bio je aktivni sudionik društvene i gastro scene te vlasnik kultnog Gjure. Svoje uspomene iz tog vremena, kojeg se rado sjećamo, u novi je prostor ugradio zajedno s partnerom, ugostiteljom Antonom Beršićem.

 | Autor : Filip Popović Foto: Filip Popović

Dominantan motiv u jednom dijelu interijera je velika reprodukcija Boschove slike, koja svojim koloritom i halucinantnim vizijama nadopunjuje hedonističku viziju cijelog prostora. Kombinacija platnenih tapeta, s op-artističkim motivima, reprodukcije slika manirističke reminiscencije koje sugeriraju kvazi građanski ukus s dijelovima neobrađenog metala, naoko su nespojivi elementi, ali ovdje stvaraju jednu zanimljivu i opuštajuću kompoziciju.

 | Autor : Filip Popović Foto: Filip Popović

Neodoljivi, skriveni gradski kutak okružen zelenilom i potočićem idelan je bijeg od gradske vreve, koji uz originalne gastro delicije pripremljene po domaćoj recepturi obećava pravu rapsodiju za nepce.

 | Autor : Filip Popović Foto: Filip Popović

Gastro ponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s najnovijim trendovima svjetske kuhinje. Tu je i ponuda dnevne karte te brojne druge poslastice. Svaki dan u tjednu imat će svoje svježe pripremljeno jelo, a gosti će moći točno znati što se kojeg dana kuha.

 | Autor : Filip Popović Foto: Filip Popović

Miki’s se nalazi u neposrednoj blizini jezera Bundek, a uz unutrašnji prostor koji se prostire na 200m2, tu je i prostrana terasa, vrt i potočić s ribicama te minijaturnim žabama čiji povremeni kreket praćen cvrkutanjem ptica s obližnjih stabala itekako opušta i bit će pravi bijeg iz gradske vreve.

Mala škola uređenja Bezvremenski stil uređenja temelji 
se na kvalitetnom namještaju
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.