Mala škola uređenja

Korisni savjeti uz koje ćete izbjeći najčešće greške pri uređenju boravka

Foto: Shutterstock
1/7
10.04.2022.
u 06:39

Premali, odnosno ogromni komadi namještaja u odnosu na prostor jedna su od najčešćih pogrešaka. Mali komadi namještaja u velikom prostoru učinit će prostoriju mizernijom i neprivlačnom, dok će preveliki namještaj u maloj prostoriji zagušiti prostor

Jeste li u fazi uređenja novog dnevnog boravka ili samo želite preurediti postojeći? Kako god bilo, danas vam želim ukazati na pogreške koje mnogi prave prilikom namještanja svoga doma. Odabir krive boje namještaja i dekoracija, pogrešna veličina i loši materijali samo su neke od pogrešaka koje se nerijetko rade.

Foto: Shutterstock

Da se i vama ne bi dogodile takve pogreške, imajte na umu sljedeće: Premali, odnosno ogromni komadi namještaja u odnosu na prostor jedna su od najčešćih pogrešaka. Mali komadi namještaja u velikom prostoru učinit će prostoriju mizernijom i neprivlačnom, dok će preveliki namještaj u maloj prostoriji zagušiti prostor i onemogućiti slobodno kretanje u domu.

Foto: Shutterstock

Nerijetko se događa da (zbog velikog prostora) u salonu namještaja neka sofa izgleda idealnih dimenzija, ali kada dođe na svoje mjesto u domu, tek onda vidite da je prevelika. Stoga, da ne bilo neugodnih iznenađenja, prije odlaska u kupnju izmjerite prostor i odredite točne dimenzije sofe. Prebrzo donesena odluka o novoj sofi može rezultirati krivom bojom koja se ne uklapa s drugim elementima u prostoru. Prema tome, dajte si vremena i pronađite točno onu boju i nijansu koja će se uklopiti u skladnu kolorističku cjelinu vašeg dnevnog boravka.

Foto: Shutterstock

Vrlo važnu ulogu u kreiranju vizualnog dojma u domu diktira oblik, odnosno dizajn namještaja. U klasično uređenom domu najbolje će odgovarati klasični masivniji namještaj, dok moderni interijeri zahtijevaju namještaj ravnih linija. No dopušteno je kombinirati i različite stilove, ali s tim trebate biti pažljivi. Ako nemate iskustva u tome, radije potražite savjet stručnjaka ili prijatelja koji zna. Problem bi mogao nastati ako se zanesete samo izgledom namještaja, a zanemarite njegovu funkcionalnost i udobnost. Dakle, prije svega uzmite u obzir udobnost garniture za sjedenje. Samo udobna sofa može vam omogućiti da se kvalitetno odmorite i opustite u svome domu.

Foto: Shutterstock

Kvalitetna garnitura za sjedenje ne podrazumijeva samo udobnost nego i kvalitetu materijala. Nije isto imati kvalitetan namještaj ugodan na dodir i otporan na habanje ili onaj nekvalitetan, osjetljiv na fleke i dlake kućnog ljubimca. Nemojte se žuriti s kupnjom novog namještaja i drugih elemenata za uređenje doma.

Uvijek je bolje detaljno istražiti što se sve nudi na tržištu i usporediti cijene i kvalitetu pa tek onda pametno se odlučiti za onaj komad namještaja koji će biti najprihvatljiviji za vas. Dnevni boravak je mjesto gdje provodite najviše vremena sa svojom obitelji. Stoga ova prostorija treba biti funkcionalna oaza udobnosti i jedinstvenog stila.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije