Savjeti

Kišni dan nije samo za ljenčarenje, evo radova koje možete provesti u djelo

Shutterstock
29.11.2019.
u 06:00

Kišno vrijeme odlično je za organiziranje ostave, ugradnju zida od školske ploče, ali i za sitne popravke koje odlažete već neko vrijeme

Određene kućanske projekte bolje je obavljati kada je vrijeme najpogodnije za to, no kiša, vlaga u tmurno vrijeme ne samo da vas mogu omesti prilikom projekta nego vam mogu umanjiti i samu volju za njima. 

No, određene kućanske projekte možete obaviti čak i kada je vani kiša, navodi bobvila.com

Provjeriti ventilaciju

Filteri za zrak ili pak oni od uređaja rijetko se provjeravaju, stoga je kišno vrijeme odlično za bavljenje upravo tim. Zamjenom filtera za zrak uštedit ćete na troškovima, a osigurat ćete si dotok kvalitetnog zraka. 

Oprati perilicu za posuđe

Pažljivim čišćenjem nakupina hrane i deterdženta na vratima i drugim ključnim dijelovima perilice nećete je samo učiniti blistavo čistom nego će i efikasnije raditi.

Zamijeniti rasvjetno tijelo

Ako vam je dosadio luster u dnevnom boravku i želite neku promjenu, ali se nikada uhvatiti u koštac s tim, kišno vrijeme odlično je za upravo to. Jednim povlačenjem sklopke isključite dotok struje te pričvrstite novi luster. 

Foto: slow wood

Ugraditi školsku ploču na zid

Bilo da želite dekorirati dnevni boravak ili u kuhinji stvoriti kutak koji će vam dopuštati ispisivanje ključnih zadataka ili svom kreativnom djetetu dati prostor za izražavanje, ugradnjom školske ploče riješili ste se svih navedenih problema. 

Naime, jedno kišno popodne odvojite kako bi izbrusili zid i na njega nanijeli lak za školske ploče koji možete nanositi na zid, drvo ili metal.

Zamijeniti ručke na ladicama

Brza i efikasna dekorativna promjena oduzet će vam pola sata vremena, a čitavom će prostoru dati novi šarm. 

Foto: Shutterstock

Izvršiti neke popravke

Popravak klimave stolice odličan je projekt na kišni dan. Ipak, neke stolice trebat će samo jače dotezanje vijaka, dok će druge tražiti kompleksnije popravke.

Za to vrijeme možete i odmrznuti zamrzivač.  

Organizirajte ostavu

Osim što ste se zaokupili na kišni dan, organizacijom ostave dugoročno ćete si pomoći, a pritom možete koristiti košare, prozirne posude i sve ostalo što će vam olakšati izlaganje namirnica.

Zamijenite zrcala

Još jedan odličan stilski način kako dekorirati svoj dom, zamjena je zrcala. Ovog puta odaberite one drugačijeg oblika ili jednostavno one iz jedne prostorije zamijenite onima iz druge. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije