Bezbroj načina

Jednostavne, a upečatljive zimske dekoracije stola

shutterstock
19.12.2019.
u 07:00

Manjak cvjetnih dekoracija nadoknadite kreativnim i upečatljivim stolnim dekoracijama

Dekoracije za stol zimi ne moraju biti ništa manje dojmljivije od ljetnih verzija kada stolovi obiluju raskošnim cvijećem, a countryliving.com navodi čak nekoliko načina na koji će vaši stolovi izgledati očaravajuće i s manjkom cvijeća. 

Bijeli sunovrat

Jedna od rijetkih biljaka koja cvjeta i zimi, bijeli je sunovrat stoga bi bilo šteta ne iskoristiti priliku i svoj stol dekorirati upravo njime. Način na koji to možete postići je održavanje biljaka živima stavljajući ih u staklenke s vodom.

Pšenica

Stabljike pšenice odlikuje lijepa zlatna nijansa što je čini odličnom stolnom dekoracijom, no pšenicu može učiniti i upečatljivijom ukoliko na nju nanesete zlatni sloj.

Takav ukras možete istaknuti ukoliko je preklopite staklenom kupolom ili ako ih dodate omiljenim božićnim simbolima. 

Foto: shutterstock

 

Girlanda

Definitivna zimska dekoracija bogata je zelena girlanda, a osim što ćete je istaknuti u različitim prostorijama, girlanda može biti i zvijezda vašeg stola. Jednostavno je položite duž stola, a smanjite ostatak stolnih dekoracija kako ne bi djelovalo pretrpano.

Foto: shutterstock

Suha grana

Klasična country dekoracija stola obična je suha hrana koju možete obojati u omiljenu boju te na nju istaknuti različite božićne ukrase.

Kako bi grana ostala uspravna umetnite je u vazu ili je za stol pričvrstite na neki drugi način.

Foto: shutterstock

Grana bora

Ukoliko duž stola postavite staklene vaze, njihovu površinu možete ispuniti zelenim granama bora koje će djelovati kao odličan kontrast vazama. No, pritom pripazite kako ne bi odabrali previsoke grane koje će dominirati stolom i sabotirati čitavo druženje.

Staklena vaza ispunjena pikulama u boji

U nedostatku prirodnih stolnih dekoracija, svoj stol možete dekorirati i uz pomoć staklene vaze koju ćete ispuniti linijama pikula u boji. U takvu vazu možete dodati manje količine prirodnih dekoracija koje će uz ovakvu podlogu biti manje važne. 

Borovi od četke za pranje boce

Mini verzije božićnih drvaca možete izraditi i sami ukoliko iskoristite četke za pranje boca, a dizajnirati ih možete u boji po želji te si tako osigurati kreiranje dekoracija u skladu s ostatkom dizajna stola.  

Foto: shutterstock

Ispuna lanterne

Na isti način na koji možete staklene vaze ispuniti pikulama i drugim ukrasima, možete se poigrati i s lanetnom koju ćete zatim ponosno istaknuti na stolu.

U lanterne, osim cvijeća, možete umetnuti i božićne kuglice. 

Grupirane svijeće

Za miran dizajn stola, na jedan dio grupirajte svijeće koje mogu, ali i ne moraju biti ni istog oblika ni boja. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije