Moć reciklaže

Jednostavna procedura kojom ćete imati unikatne čaše i smanjiti otpad

boce čaše
11.07.2014.
u 17:00

Čepovi koji služe i kao stalci mogu se ukloniti kako bi se čaše lakše čistile

Tri talijanska dizajnera - Lorenzo Scodeller, Mirko Pierini i Paolo Martini osmislila su način da staru bocu pretvore u kalež. Ideja se pojavila kad su shvatili kako prazne vinske boce u potpunosti gube svrhu nakon korištenja, a postoji niz načina na koji mogu opet biti funkcionalne.

Proizvodnja ovih kaleža oslanja se na gipsani kalup kojim se formira čvrsti čep. Boca se zatim prepolovi, začepi novim stalkom od porculana i koristi kao čaša.

Čepovi koji služe i kao stalci mogu se ukloniti kako bi se čaše lakše čistile, a silikonski ringovi jamče da tekućina neće iscuriti vani.

>>Maštoviti ukrasi inspirirani omiljenim likom iz dječjih priča

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije