Igra oblika i tekstura

Geometrijska kolekcija rasvjetnih tijela Toma Dixona

lampe
Foto: Promo fotografije
1/5
15.04.2014.
u 15:12

Dizajner Tom Dixon predstavio je kolekciju visećih i stolnih lampi koja spaja mjedene ploče geometrijskog oblika sa sfernim sjenilima.

Foto: Promo fotografije

Dixonova kolekcija imena "Plane" mijenja svoj izgled ovisno o kutu iz kojeg ju se gleda.

"Geomentrija je konstanta u mom radu. Uglavnom su svi moji radovi posljednjih godina minimalni i geometrijski, počevši od Jack lampe 1997., ili maksimalne i geometrijske poput Pylon stolca 1990.", objasnio je Dixon.

Foto: Promo fotografije

Plosnati dijelovi lampi napravljeni su od čelika i mjedi, dok su sferni oblici od mliječnog stakla.

"Okruglo i ravno, sjajno i mat, reflektirajuće i prozirno - sve su to dijelovi istraživanja koje smo započeli prije par godina", dodao je Dixon.

Foto: Promo fotografije

Viseće lampe dostupne su s okruglim ili trokutastim površinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije