odlična rješenja

Genijalan ured na dvije etaže može se u par poteza pretvoriti u stan

Ana Nasutović
03.11.2020.
u 08:57

. Glavni je cilj projekta bio napraviti dvije etaže kako bi se zadovoljila funkcionalnost prostora. Trebalo je iskoristiti svaki centimetar visine kako bi obje etaže bile funkcionaln

Katarina Kavain Škare iz studija za uređenje interijera KK Design predstavlja jedan od njezinih posljednjih projekata - ured u centru Splita.

Foto: Ana Nasutović

Prostor od 64 četvornih metra povečan je podizanjem galerije što je rezultiralo dobivanjem još 41 kvadrata na gornjoj etaži. Ured je u vlasništvu tvrtke San Merkur kojoj je jedna od djelatnosti i savjetovanje vezano za pripremu i provođenje projekata EU.

Foto: Ana Nasutović

- Prilikom projektiranja investitori su se vodili idejom ureda koji će, osim poslovne, zadovoljiti i privatnu funkciju. Kako se objekt nalazi u centru grada, zamišljeno je da se prilikom nekog događaja, proslave ili koncerta može ostati ovdje prespavati, ali i ugostiti partnere. Za to je osmišljen lounge opremljen kaučom na rasklapanje, televizorom, barom, relax foteljom te komodom za odjeću. Iz istog razloga predvidjeli smo i kupaonicu te kompletno opremljenu kuhinju. Zbog svega toga vlasnici od milja ovaj ured zovu i "home office", aludirajući kako ima toplinu doma –objašnjava dizajnerica Katarina.

Foto: Ana Nasutović

Prije početka radova, prostor je bio potpuno prazan. Glavni je cilj projekta bio napraviti dvije etaže kako bi se zadovoljila funkcionalnost prostora. Trebalo je iskoristiti svaki centimetar visine kako bi obje etaže bile funkcionalne. U projektu je dizajnerica došla do rješenja te ga uspješno realizirala.

Foto: Ana Nasutović

Poslovni prostor sastoji od recepcije na ulazu, ureda u prizemlju koji uključuje i dio za sastanke, toaleta za osoblje i goste, kuhinje s blagovaonskim stolom i šankom te kupaonice.

Foto: Ana Nasutović

Na gornjoj etaži dodan je još jedan ured koji također ima stol predviđen za sastanke te već spomenuti lounge prostor. Taj lounge je otvoreni prostor na galeriji u kojem je korištena staklena ograda s podiznim mehanizmom kako bi ga prema potrebi zatvaranjem staklene stijenke odvojili od ostatka prostora.

Foto: Ana Nasutović

Ured je specifičan po rasporedu i sadržaju prostorija. U malo prostora postignuta je kombinacija radne zone i prostora za odmor. U većini ureda kuhinja je tek manja zona koja pruža osnovne uvjete za obrok na poslu. U ovom slučaju kuhinja sadrži kompletnu opremu i površinom je jednaka kuhinjama koje se rade u stanovima. Prostor ispod stubišta iskorišten je za veliki ormar koji je u ulozi skladišnog prostora, kako za sredstva za održavanje i čišćenje tako i za dokumente i uredski pribor.

Foto: Ana Nasutović

U ovom interijeru obuhvaćena su dva stila uređenja po želji investitora. "Muški ured", u svom nešto modernijem hladnijem stilu povezan je s raskošnom recepcijom te "ženskim uredom", koji je zajedno s kuhinjom obrađen u nešto "mekšem" stilu te svojom kombinacijom boja i materijala ima ugodnu kućnu atmosferu. Željeni stil investitora je bio moderno uređenje s naglaskom na toplinu prostora koji je postignut postavljanjem parketa i na taj način ublažena je ozbiljnost tipičnog uredskog prostora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije