Nedavno je, na adresi Selska cesta 90b u Zagrebu, otvorena Izakaya by Time, restoran čije su otvorenje Zagrepčani i gosti grada dugo iščekivali. Nakon što je dobro znani restoran i bar Time, privremeno zatvorio svoja vrata zbog adaptacije zgrade u kojoj se nalazi i prenamjene u hotel, vlasnik, Davor Bienenfeld, odlučio je otvoriti Izakayu. Riječ je o japanskom pubu koji je nastao kao sasvim logično rješenje, s obzirom na posjedovanje velikog znanja i tehnika japanske kuhinje uz poznavanje sparivanja idealnih pića uz nju.
Izakaya je mjesto na kojem se svi osjećaju ugodno, dobrodošlo i opušteno, mjesto na kojem možete popiti kavu i pojesti kolač, uživati u druženju uz pokoji japanski tapas i čašu dobrog vina, sakea, craft piva i koktela koje potpisuje Roman Rabik ili se prepustiti nezaboravnom gastronomskom iskustvu te izabrati s jelovnika sve svoje favorite.
Predivan, ugodan i otmjen interijer kojim dominiraju zemljani tonovi, japanski murali, savršen izbor rasvjete, biljaka i rasporeda sjedenja, polu otvorena kuhinja, impresivan šank te pregršt staklenih, transparentnih površina, potpisuje arhitekt Tvrtko Topić. Osim toga, Izakaya ima i osiguran parking.
Baš kao i u Timeu, glavni adut Izajaye je sushi, ali i bunovi te obrok u zdjeli - bowls. No, Izakaya je pristupačnija cijenama, atmosfera je ležerna, a namirnice, usluga i sigurnost su na najvišem nivou. Osim toga, Izakaya je mjesto za druženje i uživanje, od jutra do ponoći. Upravo tada zatvara svoja vrata i ono što ju razlikuje od starijeg brata Timea – Izakaya je restoran, ne adresa na zagrebačkoj clubbing sceni.