moderno i povoljno

Genijalan moderan stan za tri cimera u kojem je naglasak na ugradbenim ormarima

IKEA
30.03.2022.
u 10:25

Prisutni su zajednički prostori, dizajnirani za zbližavanje sustanara, ali i osobna utočišta kada je svima potrebno njihovo vrijeme

Nadahnut povećanjem popularnosti zajedničkog života, dizajner interijera Hans Blomquist osmislio je dom za tri cimera koji postiže ravnotežu između otvorenosti života u grupi i privatnosti. Najnovije Life at Home istraživanje koje je provela Ikea pokazalo je da trebamo zadovoljiti pet emotivnih potreba da bismo se osjećali kao da se nalazimo kod kuće u određenom prostoru. Jedna je od njih pripadnost, odnosno osjećaj pripadanja grupi i prihvaćenosti zbog onog što jesmo.

Foto: IKEA

To je ideja koja je potaknula nastanak ovog stana stvorenog za život troje prijatelja. Prisutni su zajednički prostori, dizajnirani za zbližavanje sustanara, ali i osobna utočišta kada je svima potrebno njihovo vrijeme.

Foto: IKEA

Namještaj na kotačima koji se može pomicati i lagani komadi namještaja, kao što su stolci, koje je moguće sakriti ili prenijeti gdje su potrebni sjajni su za dom u kojem ima više ljudi, baš kao i veliki stolovi. Brojne je manje stolove moguće spojiti tako da tvore veliki stol ili ih pak razdvojiti i koristiti zasebno, ovisno o tome gdje su potrebni!

Foto: IKEA

Zajednički prostori u stanu moraju poslužiti za više namjena. U kuhinji radni stol funkcionira kao mjesto za učenje, ali i kao kutak za doručak. Dodane su i police za uredski pribor, dok je bijele reflektore s hvataljkom moguće usmjeriti prema zadacima na radnom stolu. A da bi prostor bio maksimalno iskorišten tu su ugradbeni ormari.

1/11

Prirodni materijali, kao što su drvo i pamuk, pružaju ovoj spavaćoj sobi dobar ugođaj, dok tekstili prigušenih nijansi jamče harmoniju tijekom noći. Spavaće su sobe mjesta gdje sustanari ostvaruju svoje snove. Kada je riječ o posljednjoj spavaćoj sobi, tim pokazaju kako su ostvarili maksimalnu vrijednost stila po povoljnoj cijeni. Veliki krevet ima glavnu ulogu. Okružen je niskim visećim lampama i prekriven jastucima, a efekt je zaista čaroban.

Foto: IKEA

Dizajniranjem ovog stana postignuta je povezanost i ravnoteža. Zajednički prostori olakšavaju povezivanje sustanara. U užurbanijim dijelovima stana, kao što su predsoblje i kupaonica, tri rješenja za odlaganje pomažu pri odvajaju osobnih predmeta, dok u dnevnoj sobi fleksibilan namještaj omogućuje promjenu prostora po želji. Privatni prostori omogućuju opuštanje i isključivanje.

Foto: IKEA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije