interijer za pet

Evo zašto je siva boja najbolji izbor za dnevni boravak

shutterstock
10.10.2020.
u 07:00

Ako želite ostati u neutralnom spektru, kombinirajte sivu s bijelom, svijetlobež ili crnom. Zadržat ćete željenu suzdržanost, a boravak neće izgledati uniformirano. Volite li jače boje, žuta je pun pogodak!

Sve nijanse sive ove jeseni odličan su odabir za dnevni boravak, no da biste izbjegli izblijedjeli dojam koji siva zna izazvati, za udoban i topao dnevni boravak u sivim tonovima trebate znati neke osnove kombiniranja sive. Svaka nijansa sive stvara drukčiji dojam i kombinira se s drugim bojama i uzorcima.

Foto: shutterstock

U moru “sivila” bitno je pogoditi dobar osnovni ton koji se stilski, ali i ugođajem koji stvara uklapa u vaš stil i dom. Naravno, osim boje, jako bitan faktor je i materijal. I da, kada govorimo o sivim dnevnim boravcima, ne govorimo nužno o sivim sofama, sofisticirano će izgledati i sivi namještaj kao i detalji poput ukrasnih jastučića, deka i tepiha.

Foto: shutterstock

Siva i žuta vole se javno. Sivu je najlakše i najsigurnije podići žutim naglascima. Fotelja, stolić ili pokoji detalj na polici u ovoj jarkoj boji momentalno će unijeti dobru energiju i atmosferu u sivi prostor.

Odlično je ovim dvjema bojama dodati i pokoji detalj u crnoj koja dodatno naglašava žarkost žute. Eksperimentirajte, počnite sa sitnicama pa priču nadograđujte. I svakako pripazite da žuta ne postane predominantna – pažljivo je dozirajte!

Foto: shutterstock

Ako ste tanki s budžetom za opremanje doma, točnije dnevnog boravka, siva je izvrstan odabir jer će i u jeftinim varijantama izgledati moćno. Dodatna pogodnost je ta što je možete nadograđivati i “podizati” različitim kombinacijama boja i uzoraka. I u “uradi sam” varijanti, primjerice na namještaju od paleta, siva će izgledati najbolje.

Foto: shutterstock

A može i luksuzno. Iako siva i u jeftinijim varijantama prolazi jako dobro, to ne znači da ne može biti luksuzna. Naprotiv. Posebice luksuzno izgledat će kombinirate li različite nijanse i različite materijale. Sivi zid s detaljima od sivog kamena, sa sivom konzolom kamina uz sivi tepih. Možda zvuči presivo, ali ako su nijanse dobro pogođene, izgledat će – glamurozno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije