Hit mjesto

Domaća arhitektura i dizajn spojili su se pri stvaranju jednog od najposebnijih vrtova u gradu

27.04.2022.
u 10:57

Riječ je o impozantno i dobro osmišljenom prostoru u kojem je, dakako, veliki broj stolova ali i livada na koju uskoro dolaze prostirke koje ćete moći koristiti kao da ste na kakvom pikniku!

Popularna craft pivovara sa zagrebačkog Žitnjaka The Garden Brewery preselila je na novu lokaciju i to nedaleko od originalne koja je u ovih šest godina snažno prirasla ljubiteljima opuštanja uz dobro pivo. Novi Garden sada je u nekadašnjem centru Flora za koji se ispostavilo kako je savršen za sada jako proširenu pivovaru, pripadajuću joj pivnicu ali sada još ljepši i raznovrsniji pivski vrt.

Naime, na ulazu u pivovaru prvo ćete ugledati dugački šank koji je i zaštitnim znakom od početka rada ove naše pivovare, stolove za konzumaciju ali i dva kioska gdje se nudi hrana, i to dvije etikete koje imaju čvrstu poveznicu s Gardenom. To je, dakako, Submarine Burger koji od prije dvije godine s Gardenom čini istu grupu a pored njega je kuhinja Marka Palfija gdje će se većinom nuditi piletina kuhinja Marka Palfija koji je s pivovarom osmislio koncept Full Circle.

Sladovi iskorišteni u Gardenovoj pivovari koriste se kao prirodna hrana za životinje na organskim farmama, a proizvodi se onda poslužuju u prostoru pivovare, počevši s piletinom. To znači manje otpada, lokalni uzgoj i veća kvaliteta. Kao i prije, s čak 20 točionika moći ćete sigurno pronaći neko dobro pivo za sebe, a onda ga pomiješati s dobrim zalogajem. No, kako dolaze topliji dani, sigurno ćete poželjeti to činiti vani jer pojam 'pivski vrt' s novim Gardenom dobiva sasvim novo značenje.

Riječ je o impozantno i dobro osmišljenom prostoru u kojem je, dakako, veliki broj stolova ali i livada na koju uskoro dolaze prostirke koje ćete moći koristiti kao da ste na kakvom pikniku! Već su prostor prepoznali brojni Zagrepčani koji ne vole spojiti ugodno s korisnim, odnosno dok šeću svojeg ljubimca vole popiti i dobro pivo. Predviđen je prostor za djecu čega u Zagrebu uvijek nedostaje jer roditelji vole imati svojih pola sata za koje vrijeme mogu djecu imati na oku a opet se odmoriti uz dobar zalogaj i pokoji gutljaj.

U vrtu su i lijepe strukture koje funkcioniraju i kao zaklon od sunca ali se mogu i zatvarati, odnosno zasebno funkcionirati za potrebe kakve privatne proslave ili tuluma. Doista je cijeli novi Garden i osmišljen modularno, na način da veća grupa ljudi može imati svoj tulum, a da to ne spriječi druge goste da još jednom dođu i uživaju. Vani je i dodatan šank te kućice za pop-up kuhinje koje su već dokazale svoju svrhu jer je interes za dolazak i slavlje u Gardenu doista velik.

Već i sve ovo dovoljno je za epitet 'pametno', no ne treba zaboraviti dodati i lak pristup šanku iz vrta jer uz glavni ulaz tu je i još jedan hodnik pa se do još jednog piva ne mora obilaziti cijela zgrada već se može doći izravno u par koraka. Investicija je u novu pivovaru i pivnicu The Garden Brewery iznosila 23 milijuna kuna. Svakako treba iskoristiti priliku za obilazak cijelog objekta, dakle i pivovare koja je sada oko četiri puta većeg kapaciteta ali je i primjer organizacije i iskorištenja radnog prostora iz kojega i dalje dolaze odlična piva koja su omiljena i u nizu stranih zemalja.

Novi je Garden u Slavonskoj aveniji 26/1 drugačiji od originalne lokacije, nije kopija nego ima svoju osobnost koju već sada prihvaćaju brojni gosti koji će uživati u brojnim dodatnim aktivnostima poput Garden Farmers Marketa, tržnice koja će redovito okupljati razne proizvođače, a na kojoj gostuje i Mali plac u prvim tjednima otvorenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije