uređenje doma

Trikovi uz čiju pomoć je lako osvježiti kuhinju bez velikih ulaganja

kuhinja
Living4Media
24.07.2022.
u 07:00

Kupnja keramičkih pločica za čitavu kuhinju neće biti povoljna, no želite li malu promjenu u svojoj kuhinji dovoljno je kupiti pločice koje ćete postaviti samo na određen dio zida

Ako planirate osvježenje kuhinje, a pritom ne želite velike novčane izdatake evo savjeta uz koje je to lako postići, a većinu tih radova odraditi možete i sami.

Foto: Living4Media

Nova boja

Promjena boje na zidovima najlakši je, i najjeftiniji, način za osvježenje kuhinje. Ne morate obojiti sve zidove, dovoljno je iskoristiti i samo dio zida. Odličan izbor su svijetle boje, a u kuhinji odlično izgledaju i narančasta, žuta i zelena boja. Ako ste odvažni možete probati s crnom bojom. Uvijek ju možete iskoristiti za kreiranje zanimljivih natpisa, slika ili citata.

Foto: arhiva

Promjena na frontama

Kupnja nove kuhinje velik je financijski zalogaj. Ako su postojeći kuhinjski ormarići i dalje funkcionalni dovoljno je brušenje i lakiranje kako bi dobili novi sjaj. Time će boja postati svjetlija. Možete obnoviti postojeću boju kuhinjskih ormarića, ili odabrati neku novu. Možete, ako nije riječ o visokom sjaju, i sami obojiti fronte ormarića. Ako vam se i to čini prezahtjevnim, povoljan i vidljiv zahvat bit će promjena ručki na ormarićima.

Foto: pixabay

Otvorene police

 

Skinite vrata ormarića i dobit ćete otvorene police. Ova promjena dat će novi "look" vašoj kuhinji. Brinu li vas otvorene police zbog prašine2, drvena ili metalna vrata ormarića zamijenite sa staklom.

 

Foto: Living4Media

Nove zidne pločice

Kupnja keramičkih pločica za čitavu kuhinju neće biti povoljna, no želite li malu promjenu u svojoj kuhinji dovoljno je kupiti pločice koje ćete postaviti samo na određen dio zida. Primjerice iznad štednjaka ili sudopera.

Rasvjeta

 

Budući da je rasvjeta vrlo bitan element svake prostorije ova promjena može u potpunosti preobraziti cijeli prostor. Investirajte u rasvjetna tijela koja su funkcionalna i koja dizajnom komplimentiraju prostoru.

 

kuhinja
1/5

Zavjese

Nove zavjese mogu biti pravo osvježenje za prostor. Ipak, pripazite da se uklapaju s ostatkom uređenja, a planirate li ih postaviti iznad sudopera izbjegavajte one s puno tkanine.

Biljke

Biljke su odlična dekoracija za svaki prostor. Pronađite u kuhinji kutak koji ćete rezervirati za zelenilo ili čitavu policu, biljke možete postaviti uz prozor, iznad sudopera, ukrasiti kuhinjski stol…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije