povoljno i atraktivno

Dom koji dijele tri generacije uređen je fantastično, sa skromnim budžetom

Foto: IKEA
1/12
29.01.2022.
u 07:00

U domu u kojem se toliko toga događa u svakom trenutku, ponekad je pravi izazov pronaći dovoljno prostora za odlaganje za tri generacije i sve njihove stvari

Što čini neki prostor domom?  U ovom stanu koji dijele tri generacije koje ovdje žive i svi će se složiti: mjesto je to gdje se susreću obitelj, dobra hrana i dobri trenuci. Sve navedeno u velikoj mjeri nalazi se u njihovom stanu punom nadahnuća, uređenom jednostavnim, ali funkcionalnim namještajem po iznenađujuće pristupačnoj cijeni.

Foto: IKEA

Večera u restoranu ili dostava hrane preskupi su za peteročlanu obitelj – no to ne smeta ovim vatrenim ljubiteljima hrane. Omiljeno mjesto u gradu ime je vlastita kuhinja, gdje uvijek ima pregršt sastojaka i pribora za pravu gozbu. Obiteljski obroci su obavezni, ali u periodu između doručka i večere svatko ode negdje svojim poslom. Na kraju krajeva, za skladan život svaki pojedinac mora imati vremena i prostora za sebe. Barem većinu vremena!

Foto: IKEA

U tome pomaže praktična dnevna soba, poput njihove, koja je odijeljena za različite aktivnosti koje se mogu odvijati istovremeno. U jednom kutu tata udara po žicama, a u drugom baka streama. I svi su sretni. Za uređenje su koristili savjete dizajnera iz Ikee, a i većina namještaja upravo iz Ikea asortimana.

Foto: IKEA

U domu u kojem se toliko toga događa u svakom trenutku, ponekad je pravi izazov pronaći dovoljno prostora za odlaganje za tri generacije i sve njihove stvari. U ovom dugom predsoblju završava sve za što drugdje nema mjesta, tu su rješenja za odlaganje različitih oblika i veličina puna obuće, kaputa, pribora za čišćenje i sportske opreme.

Foto: IKEA

Budući da nije baš velika, svaki je kutak ove spavaće sobe pun pametnih rješenja. Krevet koji služi i kao komoda, visoka jedinica za odlaganje koja umjesto vrata ima zavjesu i kompaktan toaletni stolić izrađen od obične police bez nosača ispod koje ima taman dovoljno prostora za stolac.

Foto: IKEA

Čak i kad nije na terenu, očita je strast ovog mališana za najvažniju sporednu stvar na svijetu. Srećom, nogometne se lopte savršeno uklapaju u crno-bijeli stil ovog stana. Njegov radni stol i rješenja za odlaganje igračaka odabrani su uz dugoročno planiranje, a dizajnirani su kako bi se jednostavno prilagodili i produžili kad on naraste.

Foto: IKEA

Soba bake i djeda savršen je primjer koliko personaliziran može biti mali prostor, uz njihov jednostavan namještaj i dodatke tu se nalaze knjige, odjeća i uspomene koje sežu unazad desetljećima. Iako vole što im cijela obitelj živi pod istim krovom, veliki je bonus to što imaju sobu samo za sebe u kojoj se mogu odmarati i opuštati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije