LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Dekorativni predmeti za koje nemate opravdanja nakon 30-e godine života

U ovim godinama, razumije se da imate kvalitetan namještaj bez oštećenja, ali i setove posuđa i drugih dekoracija
07. siječnja 2020. u 06:44 0 komentara 17220 prikaza
Foto: shutterstock

Namještaj kojeg smo dobili od roditelja, prijatelja ili smo ga sami nabavili ne razmišljajući o dizajnu već o funkcionalnosti, nije pozvano u treće desetljeće vašeg života, navodi thespruce.com. Isto tako tvrde kako je dom moguće učiniti ozbiljnim i odraslim bez previše muke, ali nekih predmeta morat ćete se riješiti. 

Madrac položen direktno na pod

Ovaj element boho stila nije primjeren odrasloj dobi tridesetogodišnjaka. U toj je dobi potrebno nabaviti podlogu za taj madrac, a to može biti najjednostavnija podloga, ali i ona sa skrivenim mjestima za skladištenje. 

Prazni zidovi

Nepotpunim, ali i hladnim, prazni zidovi čine vaš dom. A iako vam se ovaj minimalistički stil opraštao u dvadesetima, on više nije dopustiv. Stoga svoje zidove pretvorite u male galerije ili se poigrajte pa zidove dekorirajte u bojama koje odgovaraju vašem interijeru. 

 | Autor : shutterstock Foto: shutterstock

Različite vješalice

Ovaj element neće narušiti izgled vašeg interijera jer je skriven iza vrata ormara, no to ne znači da nije vrijeme da se riješite šarenih vješalica različitih oblika i materijala. 

Odabirom vješalica u jednoj boji i/ili jednom materijalu vaš će ormar djelovati urednije.

Loša rasvjeta

Dok su božićne lampice tijekom lipnja za osobu u 20-ima, cool i otkačene, sa 30 godina čine vas lijenima, stoga je vrijeme da ih spremite i da se okrenete nekoj rasvjeti koja će biti funkcionalna, ali i koja će svojim dizajnom ukrašavati prostor.  

Ako vam nedostaje prirodnog izvora svjetlosti, investirajte u rasvjetu koja imitira sunčevu svjetlost.

Knjige koje ne čitate

Knjige koje ste dobili na poklon ili one koje ste kupili na sajmovima knjiga, teške su i mučne dekoracije koje godinama samo skupljaju prašinu, stoga one koje ne čitajte radije donirajte.

Na taj način riješili ste se i mogućih problema jednom kada se budete selili ili renovirali prostor. 

Oštećen namještaj

Manjak novca ili zadovoljenje jedine potrebe da posjedujete predmet na kojem možete sjesti i/ili leći, ostavili su vas s namještajem koji je oštećen. Iako je takav namještaj bio sasvim dovoljan jednom dvadesetogodišnjaku, on sada nije koristan. Stoga se riješite svega što je potrgano te uložite u namještaj koji je kvalitetan te koji će vam bez kvarova služiti godinama. 

 | Autor : shutterstock Foto: shutterstock

Različiti setovi pribora za jelo i kuhanje

Sada, kada ste skloniji ugošćivanju, pronađite setove posuđa koje neće samo vašu kuhinju učiniti cjelovitom i dizajniranom, nego će vas i potaknuti da većinu obroka skuhate sami, radije nego da jedete vani. 

Najave filmova

Posteri s najavom filmova više nemaju što raditi na vašim zidovima, a investirati bi trebali u nekoliko okvira uz pomoć kojih ćete svoj dom učiniti mjestom za druženje.

Mala škola uređenja Obucite balkone i terase u blagdansko ruho stan sao paolo São Paulo Pločice i na stropu kuhinje u stanu mladog odvjetnika
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.