LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Pogledajte najljepše prirodne blagdanske dekoracije koje možete napraviti sami

Uz malo mašte, nekoliko grana i cvjetova, uredite svoj dom. U kreacijama Marije Ljubić amarilis je nezaobilazan božićni cvijet
18. studenoga 2020. u 07:00 1 komentara 8484 prikaza
Marija Ljubić ukrasi
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Davor Puklavec/pixsell
Pogledajte galeriju 1/9

Bez cvijeća u domu Marije Ljubić ne može proći niti jedan dan. A ovi nadolazeći, blagdanski, pravo su vrijeme da pokaže svu maštovitost u izradi cvjetnih ukrasa. Prilagođeni su i vremenu za koje ih radi, pa tako ima i zimzelenih grana i češera i mahovine. Tu su i neizbježne, posebno joj drage hortenzije, ali i amarilis.

Marija Ljubić ukrasi | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL, Davor Puklavec/pixsell Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Davor Puklavec/pixsell

– Uz božićnu zvijezdu amarilis je nezaobilazan božićni cvijet. Uz ljepotu krasi ga i dugotrajnost, a u vazu u koju ga stavljate možete dodati još samo grane ileksa – predlaže vlasnica prve internet trgovine cvijeća.

Ukrasiti možete svaki prostor, a njezin odabir za nadolazeće dane su i viseće dekoracije. Njih možete objesiti na grede, sjenilo lampe ili staviti na malo veći ćup.

Marija Ljubić ukrasi | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL, Davor Puklavec/pixsell Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Davor Puklavec/pixsell

Grupe daju efekt

Kao jedan od ukrasa za svaki prostor, stol. komodu, ormar u hodniku, predlaže i cvjetnu kutiju.
– Možete je napraviti od cvjećarske spužve na koju dekorativnim pribadačama fiksirate mahovinu, a za isto vam može poslužiti i obična kutija. Zavežite ukrasnu mašnu, a na vrh stavite ružu kojoj ste dodali još latica kako bi bila veća - predlaže. Mahovinu povremeno namočiti rukama pa će potrajati i nakon blagdana, a ružu kad uvene zamijenite nekim drugim cvijetom.

Marija Ljubić ukrasi | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL, Davor Puklavec/pixsell Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Davor Puklavec/pixsell

Kad radite dekoracije, ističe, cvijeće i sve što koristite svakako složite u gupe. Na taj način više će dolaziti do izražaja i dekoracije će biti ljepše. Slažete li cvijeće u vazu, pratite njene linije - ako je okrugla, neka i dekoracija bude okrugla, a duguljastu vazu ispunite istom takvom kreacijom.

Prešareno ne postoji

I ne bojte se ukrasa, bez obzira dodajete li ih zimzelenim granama, ileksu ili cvijeću. Ipak je Božić blagdan u kojem su vam sve kombinacije dopuštene.

Marija Ljubić ukrasi | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

- Ništa nije previše šareno, važno je samo da vam odgovara i da vas veseli, važno je i da je obitelj zajedno – ističe M. Ljubić.

I pri tome ne treba birati neke skupe detalje. Jedna grančica božikovine u kupaonici uljepšat će svima jutro, a obično šiblje s kuglicama izgledat će posebno. I ne bojte se, kaže, staviti i veće ukrase, oni će samo podići ljepotu prostora. U mnoštvu ideja predlaže i sljedeće.

Marija Ljubić ukrasi
1 / 12
I u najmanjem interijeru ima mjesta za blaganski ugođaj

- Iskoristiti staklenke za kiselinu. U njih stavite vodu, latice ruža, kuglicu za bor, malo ileksa. Na vrh staklenke možete staviti male svijeće pa vam isti ukras možete poslužiti i kao svijećnjak - opisuje jednu od svojih kombinacija. Ružama u vazi možete dodati ileks, a za uređenje hodnika predlaže orhideje posložene na drvenim šibama.

Njezine ideje možete pronaći na cvijet.hr, a mi vam donosimo samo neke.

radost ukrašavanja Šest genijalnih dnevnih boravaka u božićnom ruhu sigurnost Ovo su najčešći uzroci požara u blagdansko vrijeme, izbjegnite ih sve! najljepši ukrasi Pogledajte zasad pristigle božićne ukrase čitatelja i uključite se u izbor!