LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Ovo su najčešći uzroci požara u blagdansko vrijeme, izbjegnite ih sve!

Budući da su u prosincu vatragosne intervencije povećane, upravo zbog slučajno izazvanih požara, upozoravamo na najčešće uzroke ovih nezgoda koje često mogu imati kobne posljedice
17. studenoga 2020. u 10:19 0 komentara 380 prikaza
Foto: H&M Home

Svijeće, raskošne blagdanske lampice i s ljubavlju pripremljena večera dio su onoga što blagdansko vrijeme čini posebnim. Međutim, sve su to detalji koji predstavljaju povećanu opasnost od božićnih požara. Budući da su u prosincu vatragosne intervencije povećane, upravo zbog slučajno izazvanih požara, upozoravamo na najčešće uzroke ovih nezgoda koje često mogu imati kobne posljedice. 

 | Autor : H&M Home Foto: H&M Home

Evo savjeta stručnjaka za zaštitu od požara u blagdnsko vrijeme

1. Ostavite šibice da se ohlade prije bacanja

Pogreška koju toliko nas čini, posebno kad palimo svijeće. Uvijek pustite da se vruće šibice ohlade u metalnoj ili keramičkoj posudi prije nego što ih odložite u smeće.

 | Autor : H&M Home Foto: H&M Home

2. Isključite rasvjetu kad nije pod nadzorom

Sezonska božićna rasvjeta najčešći je uzrok požara u ovo vrijeme. Izbjegavajte prenatrpanost električnih utičnica i koristite produžne kablove samo kad je to potrebno. Kad izlazite iz kuće ili idete na počinak ugasite sve ukrase.

3. Nikada ne provodite kablove ispod tepiha

Ako imate premalo utičnica na jednoj strani sobe zbog ukrasa ili svjetiljki, nemojte biti u iskušenju da ih provodite iz druge utičnice ispod tepiha. Treperenje svjetla i iskre na utičnicama jednostavni su znakovi koji vas mogu upozoriti na nesigurno okruženje.

1 / 12
I u najmanjem interijeru ima mjesta za blaganski ugođaj

4. Svijeće odmaknite od ukrasa

Svijeće oko božićnog drvca mogu izgledati lijepo, ali nije sigurno. Pazite da vaše svijeće budu postavljene na stabilnoj površini, daleko od drveta, dekora i mekog namještaja. Također je ključno osigurati da svijeće ne budu postavljene na bilo koji materijal ili ožičenje koje se lako može odvući s površina.

5. Zamijenite svijeće za LED verzije

Umjetne svijeće izvrsna su zamjena, posebno u domu s malom djecom i kućnim ljubimcima koji bi ih slučajno mogli srušiti. Isključite lampice i ukrase kad se ne koriste i ne ostavljajte svijeće bez nadzora. Opreza nikad dosta!

Puno stila Kad ne znate kako urediti dom birajte nepogrešive crno-bijele kombinacije online shopping Eklektični blagdanski detalji za one koji vole biti drukčiji blagdanski ugođaj Genijalna kolekcija za one koji ne vole pretjerivati ni za Božić

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.