INSPIRIRAJTE SE

I moderni minimalistički stanovi vole dekoracije u crvenoj boji

crvena boja blagdani
Foto: Thinkstock
1/13
04.12.2020.
u 12:43

Crvena je boja ljubavi i sreće, ali i božićnih blagdana - ostavlja dojam svečanosti, doprinosi ugodnoj i toplijoj atmosferi, zbližava ljude...

Crvena je, uz zelenu i zlatnu, zaštitna boja božićnih i novogodišnjih blagdana i nalazi se posvuda u našim domovima – od dekoracija, božićnog drvca, aranžmana, vijenca na vratima pa sve do opreme za blagdanski stol – tanjura, ubrusa, stolnjaka, čaša, šalica te spavaće sobe - prekrivača, posteljine....

Crvena je toliko omiljena da najčešće i dominira u dane blagdana u domovima - jednako kao što je simbol ljubavi, isto tako je i Božića. Crvena ostavlja dojam svečanosti i topline i stvara ugodniju atmosferu, toliko bitnu kada su blagdani u pitanju, no to nije glavni razlog zašto je unosimo u svoje domove u ove dane.

Foto: pixabay

On se krije u općenitoj simbolici crvene kao boje koja znači ljubav, vitalnost i život općenito.

Zbog njezine rasprostranjenosti i duge tradicije, mnogi je izbjegavaju u dekoracijama, želeći nešto novo i drugačije. Moderni možete biti koristeći i motive i detalje u crvenim nijansama – zadržat ćete ozračje blagdana, a usput ostati na svojim stilskim željama i preferencijama.

Foto: pixabay

Uostalom, blagdani uvijek zahtijevaju i malo tradicije i poštivanja običaja, pa tako i moderni ukrasi i dekoracije uvijek izgledaju još bolje kada se kombiniraju s tradicionalnim materijalima poput drveta i vintage predmetima poput kutijica, pletenih tkanina i prekrivača, fenjera...

Foto: pixabay

Mi vam nudimo nekoliko prijedloga kako crvenu možete provući kroz uređenje svoga doma, a da on i dalje ostane moderan, jednostavan, prozračan i minimalistički. Nadahnite se našim prijedlozima i zacrvenite svoj dom!

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije