brzo i povoljno

Četiri savjeta dizajnera interijera uz koje će dnevni boravak živnuti

Zara Home
01.05.2023.
u 07:00

Evo što stručnjaci sugeriraju ne bi li se u dnevnom boravku postigao poseban "touch"

Iako je dnevni boravak najležerniji dio doma, mjesto okupljanja, druženja, izležavanja, igre, a samim time i nereda, on i dalje može biti vizualno elegantno mjesto. Evo što stručnjaci sugeriraju ne bi li se u dnevnom boravku postigao poseban "touch".

Foto: H&M Home

1. Ne mora imati centralni dio

 

Dnevni boravak sam po sebi centar je doma. Stoga, ne morate nužno u njemu raditi centar. Ako imate prostora, pogurnite sjedeću garnituru i stolić na jednu stranu, a s druge smjestite igraći prostor za djecu koji će služiti isključivo njima. Osim toga, u jedan dio možete smjestiti poseban stol i stolce za, primjerice, igranje društvenih igara.

 

Foto: H&M Home

2. Priredite prijateljsko okruženje

Za to vam treba elegantan prostor s mnogo boja i lijepih uzoraka na tkaninama. Živahni tonovi odgovarat će i odraslima i djeci, a mješavina uzoraka, ako je dobro izvedena, dat će "šik" energiju. Budite sigurni samo da su tkanine dobre kvalitete i da će izdržati svakodnevno korištenje.

Foto: H&M Home

3. Začinite zid

Odvažite se i ukrasite ga s različitim vrstama umjetnina, bilo da su to slike, posteri, crteži, obiteljske fotografije, skulpture koje ćete postaviti na police. Sve to dat će "dušu" prostoru.

Foto: Zara Home

4. Nabavite spremište

Dnevni boravak često je prepun stvari koje se povremeno koriste, a tamo i ostaju jer nemaju svoje pravo mjesto. Kreirajte spremište za male predmete poput papira, baterija, olovki, dječjih igračaka, slikovnica... Za to možete namijeniti jednu ladicu u komodi, ali i kupiti dekorativnu kutiju ili košaru.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije