LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Četiri ključna poteza za unošenje neutralnih tonova u dom

Osim toga, upravo su neutralne nijanse jedan od glavnih trenodva ove godine, a evo kako ih pametno ukomponirati u svoj dom
15. siječnja 2021. u 07:00 1 komentara 3041 prikaza
Foto: Zara Home

Nikad ne podcjenjujte snagu neutralnih boja i elemanata u domu. Iako tamniji tonovi pronalaze svoje mjesto u domovima diljem svijeta, zapravo će namještaj i zidovi u neutralnim tonovima dramatično promijeniti atmosferu sobe. Osim toga, upravo su neutralne nijanse jedan od glavnih trenodva ove godine, a evo kako ih pametno ukomponirati u svoj dom:

 | Autor : Lesnina Foto: Lesnina

1. Stvorite skladan kontrast

Zemljana paleta savršena je u kombinaciji s bogatim plavim bojama. Tonovi prirodnog drva dodatno će doći do izražaja u kombinaciji s prirodnim zelenilom i zanimljivim keramičkim detaljima.

 | Autor :

2. Postignite svijetliju atmosferu

Upotrijebite paletu boja za poboljšanje svjetlosnih aspekata u bilo kojoj sobi, posebno onoj u kojoj provodite većinu vremena tijekom dana. Podtonovi nježnih neutralnih nijansi pomažu dodati toplinu. Korištenje neutralne baze, umjesto recimoblijedo sive, može poboljšati, na primjer, naizgled hladnu i mutnu prostoriju koja gleda na sjever.

 | Autor : Zara Home Foto: Zara Home

3. Kombinacija za smirivanje

Boje gline, treseta, krede, ilovače odličan su izbor posebno ako u prostoru imate detalje u sivim i smeđim tonovima. Ove neutralne boje nijanse omekšat će prostor i dati mu toplinu. Ovako stvoren ontrast je manji od kontrasta tamnijih nijansi, pa stoga potiče povezanost, suradnju i osjećaj harmonije u domu. Idealno za stvaranje mirnog utočišta u spavaćoj sobi.

 | Autor : Zara Home Foto: Zara Home

4. Besprijekorno miješajte

Za razliku od bijele ili sive, definiranija neutralna boja može ublažiti tvrde linije suvremenog prostora i donijeti osjećaj topline i intimnosti. Nježna nijansa dodaje toplinu bez osjećaja dominantne boje. Kada se koristi u kuhinji, srcu doma, zemljana neutralna nijansa pomaže bez napora povezati drvene teksture i površine.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas na Instagramu!

zimski vrt Educirajte se Vrt pod snijegom i mrazom: Na što paziti, što je dobro, a što loše za bilje novo u ponudi Zara Home ima prvu kolekciju za kućne ljubimce i jednostavno je - fantastična! moderna dnevna soba Isprobajte! Odaberite savršenu kombinaciju boja za svoj dom, evo sjajnog recepta!
  • Vito:

    1. - vlasništvo prostora --- 2. - novčana podloga --- 3. - smisao za usklađivanje farbi --- 4. - spretne ruke