LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Božićni aranžman za svaku prostoriju doma koji možete lako napraviti sami!

Jedini veći zalogaj u ovome aranžmanu bit će izrada kuglice od lješnjaka. Za nju morate imati strpljenja – to vam je garancija za uspjeh
02. prosinca 2021. u 12:47 0 komentara 2979 prikaza
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ako volite sami ukrašavati dom u vrijeme blagdana, imamo rješenje za vas u vidu jednostavnog, minimalističkog aranžmana koji osvaja svojom elegancijom i pročišćenom formom. Njegova draž je i u tome što nas podsjeća na snijeg, koji mnogi priželjkuju za Božić jer tada priča s blagdanima postaje zaokružena. Jedini veći zalogaj u ovome aranžmanu bit će izrada kuglice od lješnjaka. Za nju morate imati strpljenja – to vam je garancija za uspjeh.  Evo nekoliko savjeta vezanih uz izradu kugle od lješnjaka:

 | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Umjesto lješnjaka možete koristiti i bademe ili orahe, a umjesto spužvaste, možete koristiti i kuglicu od stiropora ili je sami napraviti od novinskog papira. Kada formirate kuglicu od papira, pričvrstite je žicom ili koncem da bude kompaktnija. Kugla od papira bit će ljepša ako ne gužvate papir, nego ako je radite od trakica papira.

 | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

1. MATERIJAL

Pripremite: dvije velike debele svijeće, lješnjake, veliku kuglicu od spužve, silikonski pištolj, tanku bijelu ukrasnu žicu, čašu s postoljem, umjetni snijeg, plastične ili staklene prozirne ukrasne kristaliće, perlice i kuglice.

 | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

2. KUGLICA OD LJEŠNJAKA

Silikonskim pištoljem ili tekućim ljepilom pričvrstite, jedan po jedan, lješnjake na kuglu. Pažljivo lijepite lješnjake kako se ne bi vidjeli tragovi ljepila.

 | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

3. STAVLJANJE KRISTALA

Krenite na ljepljenje kristala. Pazite da ljepilo ne ostane na lješnjacima. Također, budite umjereni u količini kristala da ne budu previše nametljivi. 

 | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

4. UKRAŠAVANJE ČAŠE

Čašu dopola napunite umjetnim snijegom. Na površinu sipajte bisere i kristale. Koristite staklene kristale jer su ljepši od plastičnih. 

 | Autor : Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

5. ARANŽIRANJE KOMPONENTI

Aranžman privedite kraju: na stakleni krug stavite svijeće koje ste povezali ukrasnom vrpcom. Pored nje stavite čašu, a na nju kuglu od lješnjaka. Pospite staklo umjetnim snijegom i perlicama.

božićno drvce alternativa Šest blagdanskih biljaka idealnih za sve vlasnike kućnih ljubimaca kuća danska Odlična Ova kuća je postala viralni hit, pogledajte zašto! uradi sam poklopci ana gaće KORISNO I KREATIVNO Originalno i održivo: Stare poklopce pretvorite u originalne ukrase za jelku
 
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.