blagdanska atmosfera

Božićni aranžman za svaku prostoriju doma koji možete lako napraviti sami!

Petar Glebov/PIXSELL
02.12.2021.
u 12:47

Jedini veći zalogaj u ovome aranžmanu bit će izrada kuglice od lješnjaka. Za nju morate imati strpljenja – to vam je garancija za uspjeh

Ako volite sami ukrašavati dom u vrijeme blagdana, imamo rješenje za vas u vidu jednostavnog, minimalističkog aranžmana koji osvaja svojom elegancijom i pročišćenom formom. Njegova draž je i u tome što nas podsjeća na snijeg, koji mnogi priželjkuju za Božić jer tada priča s blagdanima postaje zaokružena. Jedini veći zalogaj u ovome aranžmanu bit će izrada kuglice od lješnjaka. Za nju morate imati strpljenja – to vam je garancija za uspjeh.  Evo nekoliko savjeta vezanih uz izradu kugle od lješnjaka:

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Umjesto lješnjaka možete koristiti i bademe ili orahe, a umjesto spužvaste, možete koristiti i kuglicu od stiropora ili je sami napraviti od novinskog papira. Kada formirate kuglicu od papira, pričvrstite je žicom ili koncem da bude kompaktnija. Kugla od papira bit će ljepša ako ne gužvate papir, nego ako je radite od trakica papira.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

1. MATERIJAL

Pripremite: dvije velike debele svijeće, lješnjake, veliku kuglicu od spužve, silikonski pištolj, tanku bijelu ukrasnu žicu, čašu s postoljem, umjetni snijeg, plastične ili staklene prozirne ukrasne kristaliće, perlice i kuglice.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

2. KUGLICA OD LJEŠNJAKA

Silikonskim pištoljem ili tekućim ljepilom pričvrstite, jedan po jedan, lješnjake na kuglu. Pažljivo lijepite lješnjake kako se ne bi vidjeli tragovi ljepila.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

3. STAVLJANJE KRISTALA

Krenite na ljepljenje kristala. Pazite da ljepilo ne ostane na lješnjacima. Također, budite umjereni u količini kristala da ne budu previše nametljivi. 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

4. UKRAŠAVANJE ČAŠE

Čašu dopola napunite umjetnim snijegom. Na površinu sipajte bisere i kristale. Koristite staklene kristale jer su ljepši od plastičnih. 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

5. ARANŽIRANJE KOMPONENTI

Aranžman privedite kraju: na stakleni krug stavite svijeće koje ste povezali ukrasnom vrpcom. Pored nje stavite čašu, a na nju kuglu od lješnjaka. Pospite staklo umjetnim snijegom i perlicama.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije