poduzetno

Arhitekt Darko Bartolić ima inovativan koncept koji olakšava baš sve radove

Marin Tironi/Pixsell
07.04.2020.
u 07:00

Svjestan velikog nedostatka na domaćem tržištu, arhitekt Darko Bartolić, koji iza sebe ima brojna priznanja, projekte i, u konačnici, cjenjeno ime, odlučio se pokrenuti jednstven koncept BartoliConcept koji nudi potpunu uslugu bilo da gradite od nule, adaptirate postojeću nekretninu ili pak želite promjenu

Sigurno ste se, bar jednom, našli u situaciji da trebate pouzdanog majstora s korektnim cijenama, ali pronaći takvog ispalo je nemoguća misija? Upravo iz tog razloga, svjestan velikog nedostatka na domaćem tržištu, arhitekt Darko Bartolić, koji iza sebe ima brojna priznanja, projekte i, u konačnici, cjenjeno ime, odlučio se pokrenuti jednstven koncept BartoliConcept koji nudi potpunu uslugu bilo da gradite od nule, adaptirate postojeću nekretninu ili pak želite promjenu u primjerice, samo kupaonici... 


Kako funkcionira vaš koncept?

Kako sam u ovom poslu cijeli niz godina i iza mene je veliki broj uspješno realiziranih projekata ,svjestan sam koje su mu slabe strane. Ono što je u potpunosti nedostajalo je upravo usluga na jednom mjestu - “All in one” usluga. Glavni koncept (fokus) nam je da klijent uz Bartoliconcept dogovara i riješava sve sa jednom osobom, sa mnom. Naši klijenti znaju da nema na tisuću telefonskih poziva, mailova, na tisuću sastanaka i izlazaka na gradilište...Uz nas klijent dobiva pouzdane informacije o rokovima, troškovima, a ponajprije dobiva slobodno vrijeme.

1/16

Što to znači u praksi?

To znači da ćete sve ono što zaželite i dogovorite dobiti u dogovorenom roku. To znači da nam je klijent, njegovo vrijeme i zadovoljstvo na prvom mjestu. Ponosni smo da vrhunski i profesionalno, po zadnjim standardima struke pružamo kvalitetne usluge te da skraćujemo vrijeme izvedbe jer imamo mogućnost nabave materijala i opreme na koje se čeka po prioritetnom ključu i možemo sve dogovoreno isporučiti prema dogovoru.

A što kad paraleno “hendlate” nekoliko projekata?

Posao je tako organiziran da sa lakoćom realiziramo više projekata istovremeno. Sve je to stvar organizacije, planiranja i iskustva, a mislim da su upravo te dvije stvari ključne za naš upjeh. Upravo je to glavna formula koja nas vodi da sve uspijemo odraditi u zadanom roku.

Koji su najveći izazovi s kojima se susrećete? Što je najzahtjevnije?

Nakon višegodišnjeg iskustva mogu reći da su izazovi upravo ono što nam daje vjetar u leđa i što nas inspirira za dalje. Najzahtjevnije je ostvariti partnerski odnos sa klijentom, odnos povjerenja, koji je nužan za uspješnu realizaciju projekta. Ključno je znati dobro polušati i razumjeti klijentove potrebe i želje, s druge strane predstaviti mu realno ostvarive mogućnosti. Izbalansirati profesionalna znanja i preporuke sa naše strane sa onim realnim zahtjevima i financijskim mogućnostima klijenta. Ukratko, posložiti zahtjeve, budžete i očekivanja.

 I sami ste se susretali s interpolacijom, kako gledate na neke nove takve intervencije u Zagrebu?

Od onih sam ljudi koje veseli da se radi nešto novo, hrabro, vizionarski. Interpolacija je nešto što je u svijetu normalno i prihvatljivo pogotovo u centru gradova. Kod nas pak izaziva polemike i to često među ljudima koji manje razumiju svrhu istih, koji se vode vanjskim, estetskim zapažanjima. Podržavam da se radi, da se gradi, uz naglasak na poštivanje urbanističkog plana, građevinskog nasljeđa i struke. Gradske vlasti trebaju kontinuirano raditi na tome da se više investira u dotrajalo tkivo grada.

Budući da i projektirate i uređujete zgrade, urede i domove, nemoguće je ne pitati vas, što se događa s cijenama na tržištu nekretnina? Čeka li nas novi balon?

Za odgovor na to pitanje treba uzeti u obzir puno čimbenika, a najvažniji je svakako onaj ponude i potražnje i prije svega lokacija, s tim da je kvaliteta izvedbe i suvremenost arhitektonskog oblikovanja najbitnija. Svjedoci smo da se stanovi na top lokacijama prodaju po visokim cijenama i da se rasprodaju dok neki na manje atraktivnim lokacijama, unatoč povoljnoj cijeni ne mogu naći kupce. Danas kupci traže kvalitetu i sigurnost, jer investicija u nekretnine je većinom dugoročna.

Komentara 1

Avatar cleandreams
cleandreams
15:26 17.06.2020.

Nudim ANTIBAKTERIJSKO DUBINSKO čišćenje MADRACA i ostalog tapeciranog namještaja, slobodno mi se javite. Sve na licu mjesta a madrac se može odmah koristiti. Sa certifikatom !!!😎👌

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije