zaštita do sunca

Ako nemate prirodni hlad, stvorite ga sami, ovo su ključne stvari pri odabiru suncobrana

balkon terasa
Thinkstock
25.06.2021.
u 13:30

Veće terase mogu kombinirati i tendu i suncobran. Suncobran neka bude većih dimenzija, od kvalitetnog materijala koji je lako održavati. Ako vam je terasa na višem katu birajte teži suncobran kako ga nalet vjetra ne bi srušio

Velike vrućine i dugi sunčani ljetni dani zaista su idealna prilika za boravak na otvorenom, ali uz važno upozorenje – zaštitite se od sunca! Njegovo štetno djelovanje lako je zaboraviti nakon dugih mjeseci ispunjenih kišom i oblacima, no s klimatskim promjenama krema sa zaštitnim faktorom postala je obvezni dio svakodnevne njege kože.

Foto: pixabay

Što vam sve treba kako biste preživjeli ljetne vrućine? Pri uređenju okućnice, terase ili balkona posebnu pažnju treba posvetiti upravo ovom, ponekad zanemarenom segmentu. Većina ljudi pri organizaciji prostora suncobrane, tende i nadstrešnice zaboravlja uvrstiti u kalkulacije misleći da ih je lako naknadno dodati. No, planirate li unaprijed, olakšat ćete si posao, a i uštedjeti.

balkon terasa
1/21

Ovisno o dimenzijama prostora kojim raspolažete, možete odabrati obične suncobrane koji dolaze u raznim izvedbama, oblicima i bojama, a cijene im se kreću od 80-ak pa do nekoliko stotina kuna, ovisno o veličini i kvaliteti .Izbor suncobrana, sjenica, tendi raznolik je kako cijenama tako i kvalitetom, bojama te materijalima.

Foto: pixabay

Ovisno o dimenzijama, odabrati možete običan suncobran ili raskošan paviljon sa stranicama za prostrane vrtove. Za balkone i terase odlično su rješenje tende koje imaju mehanizam te ih po potrebi otvarate ili spremate za lošijeg vremena. Za raskošne vrtove pak birajte sjenice napravljene od metalne konstrukcije i platna koje štiti od UV zračenja. Takve sjenice savršeno će se uklopiti u zelenilo i cvijeće, a idealne su za objedovanje na otvorenom. Neke sjenice dolaze i s platnenim stranicama koje omogućavaju da prema potrebi zatvorite sjenicu.

Foto: pixabay

Za mali balkon ili terasu odličan izbor je klasični visoki suncobran. Ova vrsta suncobrana ima ravnu šipku od metala ili drveta koja može biti različitih boja i veličine. Ako vrtni stol ima rupu u sredini, to znači da je napravljen sa svrhom da se u tu rupu stavi suncobran kako biste bili zaštićeni od sunca dok sjedite. Neke vrste suncobrana imaju i mogućnost namještanja visine ili mogućnost mijenjanja kuta. Ako ga nakrivite, stvarat će vam hlad s veće udaljenosti i štititi vas od sunca cijeli dan.

Foto: Dom i vrt

Veće terase mogu kombinirati i tendu i suncobran. Suncobran neka bude većih dimenzija, od kvalitetnog materijala koji je lako održavati. Ako vam je terasa na višem katu birajte teži suncobran kako ga nalet vjetra ne bi srušio.

Kad birate tendu, najvažnije je da dimenzijama odgovara prostoru, a birati možete između samostojećih i zidnih. Također, variraju, osim u dimenzijama i u vrsti materijala te dodacima koji u konačnici definiraju cijenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije