LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

7 podnih svjetiljki koje osvajaju dizajnom

Ne zauzimaju puno mjesta, mogu se pomicati prema potrebi, a svojom dekorativnom funkcijom naglašavaju dizajn prostorije
23. veljače 2020. u 07:00 1 komentara 2220 prikaza
Foto: Marija Gašparović

Podne svjetiljke predstavljaju lako rješenje za osvjetljenje doma. Ne zauzimaju puno mjesta, mogu se pomicati prema potrebi, a svojom dekorativnom funkcijom naglašavaju dizajn prostorije. Kako se radi o velikom komadu koji je lako uočljiv, a s druge strane, ne zauzima puno mjesta i na zagušuje prostor, svoju podnu lampu pažljivo odaberite, imajući na umu stil u kojem je uređena prostorija.

Više o samom odabiru prave podne svjetiljke pročitajte u kolumni Ankice Juričević. Donosimo vam sedam modela podnih svjetiljki koje su itekako uočljive u prostoriji.

Shift

Podna svjetiljka Shift djelo je multidisciplinarnog dizajnerskog studija Regular Company za tvrtsku Artisan. Dostupna je u tri veličine (L, M i S), a predstavljena je 2013. godine na Međunarodnom sajmu najmeštaja i interijera u Kolnu.

 | Autor : Marija Gašparović Foto: Marija Gašparović

 

Catalina

Osim dekorativne svrhe, ova podna lampa može obavljati i funkcionalnu, s obzirom na to da ima dvije etaže. Iskoristite ih za izlaganje knjiga ili dekoracija.

 | Autor : Amazon Foto: Amazon

 

Foscarini

Udruživanjem Foscarinija i Diesel Livinga nastala je ova svjetiljka, koja pruža i direktno i difuznu svjetlost. Inspirirana je traperom, šatorskim krilima i sličnim simbolima opuštenog životnog stila.

 | Autor : Diesel Living+Foscarini Foto: Diesel Living+Foscarini

 

Lean

S dizajnerskim potpisom švedske tvrtke Örsjö belysning, svjetiljka Lean, iz istoimene serije, industrijskog je stila. Dostupna je u crnoj i bijeloj boji. Mjedeni detalj na vratu osigurava joj mjesto među današnjim trendovima.

 | Autor : Örsjö belysning Foto: Örsjö belysning

 

Ikea Regolit

Podna lampa u luku serije Regolit pristupačna je cijenom. Papirnato sjenilo pruža blago, difuzno svjetlo, stoga je svjetiljka prikladna za dnevni boravak ili spavaću sobu.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

 

Mary

Svjetiljka Mary izrađena je u stilu poznatog scenografa i dizajnera Mariana Fortunyja, koji je bio predvodnik binske rasvjete. Tako svoj dom možete pretvoriti u kazalište uz ovaj scenski dodatak!

 | Autor : All Modern Foto: All Modern

 

SerRickDon

Podna lampa industrijskog stila nadvija se nad blagovaonski stol i ne zauzima puno prostora na podu. Zaobljena linija podsjeća na lišće.

 | Autor : SerDickDon Foto: SerDickDon

Na Korčuli Vila čiji bazen će vas oboriti s nogu - garantirano! must have Nova, proljetna kolekcija iz koje sve želimo nosi potpis Zara Home pariz stan ŠIK POTKROVLJE Kad vidite ovo potkrovlje, poželjet ćete da je vaše

 

  • melancholic:

    Dizajn ovih svjetiljki odlično se uklapa sa svakom prostorijom. Tražio sam neku podnu svjetiljku koja će odgovarati u boravku u nekom crno-bijelom dizajnu boja, a koja nije preskupa. Naletim u Kauflandovom katalogu na jednu lijepu crnu koja dođe samo 210kn. ... prikaži još! Možda je malo skuplja nego što sam inače naviko, ali mi se odlično uklapa. Link za svjetiljku je ovdje ako koga zanima https://www.letkomat.hr/kaufland/ponuda-od-ponedjeljka-21-01-2019/