TOP RASVJETA

7 podnih svjetiljki koje osvajaju dizajnom - nabavite bar jednu!

Marija Gašparović
27.10.2020.
u 06:54

Ne zauzimaju puno mjesta, mogu se pomicati prema potrebi, a svojom dekorativnom funkcijom naglašavaju dizajn prostorije

Podne svjetiljke predstavljaju lako rješenje za osvjetljenje doma. Ne zauzimaju puno mjesta, mogu se pomicati prema potrebi, a svojom dekorativnom funkcijom naglašavaju dizajn prostorije. Kako se radi o velikom komadu koji je lako uočljiv, a s druge strane, ne zauzima puno mjesta i na zagušuje prostor, svoju podnu lampu pažljivo odaberite, imajući na umu stil u kojem je uređena prostorija.

Više o samom odabiru prave podne svjetiljke pročitajte u kolumni Ankice Juričević. Donosimo vam sedam modela podnih svjetiljki koje su itekako uočljive u prostoriji.

Shift

Podna svjetiljka Shift djelo je multidisciplinarnog dizajnerskog studija Regular Company za tvrtsku Artisan. Dostupna je u tri veličine (L, M i S), a predstavljena je 2013. godine na Međunarodnom sajmu najmeštaja i interijera u Kolnu.

Foto: Marija Gašparović

 

Catalina

Osim dekorativne svrhe, ova podna lampa može obavljati i funkcionalnu, s obzirom na to da ima dvije etaže. Iskoristite ih za izlaganje knjiga ili dekoracija.

Foto: Amazon

 

Foscarini

Udruživanjem Foscarinija i Diesel Livinga nastala je ova svjetiljka, koja pruža i direktno i difuznu svjetlost. Inspirirana je traperom, šatorskim krilima i sličnim simbolima opuštenog životnog stila.

Foto: Diesel Living+Foscarini

 

Lean

S dizajnerskim potpisom švedske tvrtke Örsjö belysning, svjetiljka Lean, iz istoimene serije, industrijskog je stila. Dostupna je u crnoj i bijeloj boji. Mjedeni detalj na vratu osigurava joj mjesto među današnjim trendovima.

Foto: Örsjö belysning

 

Ikea Regolit

Podna lampa u luku serije Regolit pristupačna je cijenom. Papirnato sjenilo pruža blago, difuzno svjetlo, stoga je svjetiljka prikladna za dnevni boravak ili spavaću sobu.

Foto: IKEA

 

Mary

Svjetiljka Mary izrađena je u stilu poznatog scenografa i dizajnera Mariana Fortunyja, koji je bio predvodnik binske rasvjete. Tako svoj dom možete pretvoriti u kazalište uz ovaj scenski dodatak!

Foto: All Modern

 

SerRickDon

Podna lampa industrijskog stila nadvija se nad blagovaonski stol i ne zauzima puno prostora na podu. Zaobljena linija podsjeća na lišće.

Foto: SerDickDon

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije