LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Kad vidite ovo potkrovlje, poželjet ćete da je vaše

Dizajnerica interijera Sarah Lavoine uredila je potkrovni stan za mladi par uspjevši u njemu postići dozu originalnosti i osobnosti
19. veljače 2020. u 06:00 1 komentara 11469 prikaza
pariz stan
Foto: Sarah Lavoine Studio
Pogledajte galeriju 1/13

Francuska dizajnerica interijera Sarah Lavoine dovršila je prošle godine uređenje dvoeteažnog lofta. Bila je to ustvari adaptacija pariškog potkrovnog stana koji se nalazi u zgradi staroj preko 60 godina.

Vlasnici, zaljubljenici u dizajn i umjetnost, dali su dizajnerici odriješene ruke u osmišljavanju prostora, no ipak su izrazili svoju želju da njihove umjetnine i detalji ostanu u novoj verziji stana kao i to da on bude moderan i nekonvencionalan.

pariz stan | Autor : Sarah Lavoine Studio Foto: Sarah Lavoine Studio

Sarah Lavoine pošlo je za rukom kreirati originalan prostor, koji unatoč prevladavajućim neutralnim tonovima bijele i crne pršti energijom i osobnošću. To je postignuto prije svega time što su bijela i crna podloge na koju su stavljani koloristički detalji, najčešće u tirkiznoj, plavoj i žutoj boji.

pariz stan | Autor : Sarah Lavoine Studio Foto: Sarah Lavoine Studio

Osobnost se pak osjeti time što su zadržani detalji vlasnika, a koji u potpunosti odražava njihov životni stil i senzibilitet. U prostoru je naglasak dan na dnevnu zonu, naročito blagovanje i dnevnu sobu, u kojoj su čak dvije garniture za sjedenje. Tako se zadovoljila potreba vlasnika da imaju veliki prostor za druženje budući da često primaju društvo.

pariz stan | Autor : Sarah Lavoine Studio Foto: Sarah Lavoine Studio

Donja zona je, suprotno stambenim navikama, rezervirana za spavaću zonu koja se sastoji od dvije sobe i prostrane kupaonice, a gornja za dnevnu zonu koja se sastoji od 'dvostrukog' dnevnog boravka, blagovanja i kuhinje. No ovaj obrnuti raspored čini se posve logičnim jer su se tako bolje iskoristili atraktivni strop i grede u potkrovlju, koje su obojane bijelom bojom.

pariz stan | Autor : Sarah Lavoine Studio Foto: Sarah Lavoine Studio

moderna ekstenzija u vrtu kuća SJAJNA EKSTENZIJA Ima više od 100 godina i izgleda sjajno! Riječ je o kući koja prkosi vremenu Priznanje Mirjana Mikulec dobila nagradu za najbolje dizajniran stan INTERPOLACIJA Obiteljska kuća "bez prozora" Ante Vlahovića u centru Zagreba domaćim arhitektima je top!