Vrtlarski dnevnik Ne zaboravite ptice - kako pripremiti hranu? Zimi, kada u vrtu ionako nema mnogo posla oko biljaka, uživanje u vrtlarstvu mogli bismo zamijeniti promatranjem ptica...
VRTLARSKI DNEVNIK Vrijeme je da postanete ljubitelj endivije i radiča Ako volite gorkasto svježi okus povrća, endivije i radiči prave su namirnice za vas... Saznajte kako ih možete uzgajati te s čime kombinirati prilikom kuhanja
vrtlarski dnevnik Raštika - najzdravija i najhranjivija kupusnjača naših vrtova Iako je dugo bila povrće siromašnih, sve se više otkriva iznimna nutritivna vrijednost raštike, povrća koje uzgajamo već 2000 godina
VRTLARSKI DNEVNIK Mušmula: ukras, lijek i poslastica Doba je mušmula, ljekovitog voća koje dozrijeva upravo sada, sredinom jeseni kada su voćnjaci već prazni...
VRTLARSKI DNEVNIK Vaš vrt nakon prvog mraza: još nije kasno za zaštitu povrtnica Mraz se ovih dana uvukao u naše vrtove jasno pokazujući kako je jedna faza završila. Ulazimo u razdoblje hladnoće kada vrijede neka druga pravila...
VRTLARSKI DNEVNIK Zašto je bolje sada, a ne na proljeće saditi češnjak? U Dalmatinskoj zagori češnjak se tradicionalno sadi oko blagdana sv. Luke krajem listopada. Otkrijte i zašto!
VRTLARSKI DNEVNIK Kelj - povrće kojem ne smeta kiša Potkraj sezone uzgoja povrća mnoge otporne povrtnice trpe od učestalih jesenskih kiša, no ne i kelj...
VRTLARSKI DNEVNIK Kasna berba meksičkog krastavca Unatoč hladnoći, jedna posebna vrsta krastavca ovih je dana prepuna je malih, neobičnih plodova koji nalikuju na minijaturne lubenice...
VRTLARSKI DNEVNIK Kiwano: egzotično voće koje se lako uzgaja Kiwano ili afrički krastavac nije kompliciranije uzgojiti od običnog krastavca. Jedina je razlika u tome što prve plodove beremo tek u listopadu...
VRTLARSKI DNEVNIK Saznajte zašto je ljupčac trajnica koju vrijedi posaditi Iako je obvezan sastojak jednog poznatog kupovnog začina, ljupčac je još uvijek rijetka začinska biljka u našim vrtovima...