Sansevieria trifasciata

Sansevijerija

sansevijerija
Thinkstock
01.12.2016.
u 00:00

Sobni cvijet, prepoznatljiv po svojim mesnatim uspravnim, dugačkim listovima koji narastu do 80 cm u visinu. Sansevieria trifasciata ima tamno zeleno lišće na kojem se nalaze i poprečne sivkaste pruge. Kod starijih biljaka može se pojaviti i bijeli cvijet koji ima jako ugodan miris. Dobila ime po knezu Sansevieriu od Napulja stepska biljka koja potječe iz tropskih dijelova južne Afrike.Vrlo je otporna i lako se uzgaja. Može izdržati od velike izloženosti suncu do sjene. Ne voli veliku vlagu u zraku pa se može postavite i blizu radijatora.Traži propusnu ne odveć vlažnu zemlju. Tijekom zalijevanja biljke treba pripaziti da ne bude skroz u mokroj zemlji, i da se zemlja prosuši između dvaju zalijevanja. Prevelikom izloženošću vlazi biljka istrune. Ima izrazito plitak i malen korijen pa biljku posadite u široke, ali plitke posude. 

Primjena: ukrasna sobna biljka koja u roku od 24 sata može ukloniti i do 90 posto različitih toksičnih tvari iz prostorija u kojima živimo ili radimo.

Napomena: pri sadnji uvijek je dobro na dno lončanice staviti malo šljunka kako bi se osiguralo otjecanje vode

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?