Russelia equisetiformis

Ruselija

ruselija
Flora magazin
01.12.2016.
u 00:00

Sastoji se od oko 50 vrsta zimzelenog i listopadnog grmlja i polugrmlja. Prirodno stanište ovog roda kreće se u rasponu od Meksika i Kube do Kolumbije.

Imaju atraktivne cjevaste cvjetove crvene, ružičaste ili bijele boje. Ljestvičasto položeno lišće raste na visećim stabljikama. Ruselije su biljke dosta osjetljive na mraz i preferiraju položaje na punom suncu i humusom bogata, lagana, dobro drenirana tla.

Russelia equisetiformis je uspravan, nježan polugrm sa žilavim stabljikama koje su gotovo bez lišća, čije je prirodno stanište Meksiko. Uzgaja se u vrtovima zbog svojeg gustog, lijepog cvijeća crvene boje, koje niče između sitnog, zelenog lišća i cvate tijekom cijele godine.

Ovaj brzorastući polugrm sadi se kao prekrivač preko zida gdje zbog svog gustog habitusa jako lijepo djeluje i u primorskim predjelima.

Primjena: kao pokrivač preko zida, za gredice.

Napomena: Potrebno ih je zaštititi od mraza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?