Helxine soleirolii

Kućna sreća

kućna sreća
Flora magazin
01.12.2016.
u 00:00

Nježna biljka sa malenim okruglim listićima, koja se lako uzgaja i vrlo brzo se širi. Niskog i kompaktnoga habitusa.  Voli umjereno tople prostorije u kojima nije prevruće, a da temperatura nije niža od 7 stupnjeva Celzijusovih.

Ova sobna biljka potiče sa Sardinije. Kućna sreća voli vlagu tako da ne treba dozvoliti isušivanje supstrata tj. zemlje u kojoj se nalazi. Ne treba se presađivati, jer, iako veoma brzo raste, ima mali, plitak korijen koji sigurno neće ispuniti cijeli lonac.

Lijep grmolik oblik možete dobiti obrezivanjem vrhova stabljike u rano proljeće, a te izbojke možete koristiti kao reznice pomoću kojih ćete razmnožiti biljku. Jednostavno ih stavite u mješavinu treseta i pijeska i ubrzo će pustiti korjenčiće.

Primjena: Sobna ili vrtna biljka .

Napomena: Smatra se da ova biljčica ljupkog izgleda unosi veselje u prostoriju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?