Ipomoea tricolor

Slak

slak
Flora magazin
01.12.2016.
u 00:00

Ako tražite penjačicu koja će u vrlo kratkom vremenu obrasti vašu pergolu ili vas zaštititi od neželjenih pogleda, onda je slak odličan izbor. Ova zaista popularna penjačica potječe iz porodice Convolvulaceae, a podrijetlom je iz Meksika.

Cvate skroz od lipnja do kraja rujna. Glavno su joj obilježje veliki trubasti cvjetovi sa srcolikim listovima. Bez obzira na to što njeni cvjetovi traju samo jedan dan, ubrzo se stvaraju novi tako da gotovo nikad nije bez cvijeta. Najzanimljiviji su primjerci koji su dvobojno isprugani, ili plavo-bijeli, plavo-ljubičasti ili ružičasto-ljubičasti. Slaku je potreban uspravan oslonac, može biti ograda, pergola ili obična žičana ograda. Kao penjačica može se popeti i do pet metara u visinu. S obzirom na to da stvara mnogo lišća, posebno će lijepo izgledati na bijeloj pozadini.

Primjena: na balkonu i terasi, uza zid ili razne ograde i pergole.

Napomena: Slak je vrlo zahvalna penjačica, ne samo zbog svog brzog rasta nego i zbog lakog održavanja jer nije potrebno otklanjanje ocvalih cvjetova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?