Aeonium arboreum

Drvenoliki eonijum

drvenoliki eonijum
Flora magazin
01.12.2016.
u 00:00

Drvenoliki eonijum je kućna biljka - sukulent iz porodice Crassulaceae i do sada je poznato preko 20 vrsta. A. arboreum potječe iz područja Sredozemnog mora, domorodna je biljka na Kanarskim otocima i Madeiri. Dobila je ime po svom izgledu i habitusu jer asocira na maleno drvo ( riječ: arboreum – sličan drvetu).

Biljka nije zahtjevna za gnojidbu, i to možete obaviti samo dva-tri puta tijekom proljeća i ljeta, dok zimi  nije potrebno prihranjivanje biljke. Gnojivo s kojim prihranjujete neka bude bogato dušikom.

Ako želite biljku razmnožiti sami tada to učinite tijekom proljeća. Uzmite mlade izdanke ili mladu reznicu koju zapiknete u supstrat za kaktuse, ili zemlju pomiješanu sa pijeskom. Supstrat neka bude vlažan, a prostor u kojem je neka bude topao.  Redovito orošavajte biljku dok ne pusti korijen.  Kad se sadnica dobro ukorijeni posadite ju u veću posudu.

Stare biljke drvenolikog  eonijuma presađujte svakih nekoliko godina u istu ili veću posudu ako je potrebno. I naravno u supstrat za sukulente i kaktuse.

Primjena: Sobna biljka

Napomena: Aeonium arboreum ima dvije sorte: jednu koja ima zelene listove i drugu koja ima crvene. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?