Brachyscome iberidifolia

Brahiskoma

brahiskoma
Flora magazin
01.12.2016.
u 00:00

Riječ je o jednogodišnjem vrtnom cvijeću, koje naše vrtove krasi od srpnja do rujna. U naše krajeve ova je biljka stigla iz Australije, pa je još znaju zvati i australska tratinčica. Porodica ove ljepotice je Asteraceae. Može se uzgajati i kao sobna biljka.

To je poluviseći cvijet sa lijepim dugim izbojcima i do 30-35 centimetara, pa je pogodna za sadnju u i viseće cvjetnjake. Pri uređenju vrta imajte na umu da je ova biljka jako dekorativna. Dobro podnosi vrućinu, a prilikom sadnje između biljaka napravite razmak od 20-tak centimetara.  

Svakih 15 dana dodajte gnojivo za cvijeće. I  svakako uklanjajte ocvjetale cvjetove. 

Primjena: Kao dekorativna viseća biljka

Napomena:  Klijalište neka bude umjereno toplo sa temperaturom oko 20-22°C 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?