LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Kućno bilje

Znate li da su neke sobne biljke pravi kolekcionarski primjerci za koje se ne pita cijena?

Biljke s ružičastim lišćem, ali i i one s bijelim tragovima na svom zelenom listu izrazito su popularne, a svoje mjesto na tronu zadržat će i u idućoj godini
13. listopada 2021. u 07:28 0 komentara 6042 prikaza
Foto: shutterstock

GrowIt, aplikacija koja povezuje sve ljubitelje biljaka, pokazala je kako je 30 posto, od svih objavljenih fotografija biljaka na aplikaciji u 2020. godini, bilo onih čije su zvijezde kućno bilje, navodi bhg.com. Popularna vrsta biljaka i dalje su monstere te njihova popularnost nastavila je dominirati i u 2021., a sličan tred predviđa se i za iduču godinu. Izdvojili su pet biljaka koje uživaju najveću popularnost pa ako želite biti u trendu nabavite barem jednu.

 | Autor : shutterstock Foto: shutterstock

Biljke s ružičastim lišćem, ali i i one s bijelim tragovima na svom zelenom listu izrazito su popularne, a svoje mjesto na tronu zadržat će i u idućoj godini. Naime, predviđa se kako ćemo domove sve više ukrašavati biljkama zanimljivih uzoraka i boja, a među koje spadaju i kroton i aglaonema. "Unikatno kućno bilje privlači nas jer nam omogućuje izražavanje osobnosti", tvrdi Rachel Haugo, urednica bhg.com, a da je to točno, pokazuju i zaključci Growlt istraživanja kojim je preko 10 tisuća vlasnika istaknulo kako je boja, ali i uzorak, najčešći faktor prema kojem pri kupnji biraju biljku.

Šareni sukulenti prevladavaju društvenim mrežama te je tu mnoštvo ružičastih, ali i crvenih verzija, a pojavili su se i oni s crnim lišćem.

1 / 10
Kauč u tamnijoj nijasni smeđe odlično će se uklopiti u većinu dnevnih boravaka. Ovaj trosjed dio je nove kolekcije danskog BoConcepta

U zadnjih nekoliko godina raste stvaranje zajednica ljubitelja kućnog bilja, a dok društvene mreže pogoduju takvim sastancima, predviđa se da će ovaj trend i dalje rasti. Facebook grupa House Plant Hobbyist, danas okuplja preko 330 tisuća ljubitelja kućnog bilja, a popularne su i besplatne aplikacije kao što su GardenTags i GrowIt.

 | Autor : shutterstock Foto: shutterstock

Kućno bilje već je sada popularna dekoracija interijera, no u ovoj godini. se očekuje njihova potpuna dominacija interijerom. Kako bi to postigli sve će se više izlagati na minimalističkom namještaju koji neće krasti pažnju s biljaka, ali kombinirat će se s namještajem prirodnih materijala kako bi se istaknula estetika same biljke. 

Monstera | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Zbog toga što je kućno bilje postalo oblik kolekcionarstva sve su popularnije one rijetke, neobične biljke, a dok su takve poprilično skupe, jeftiniju verziju jednako privlačnih biljaka možete pronaći u lokalnim trgovinama, a ako baš želite određenu vrstu, online kupnja je uvijek jedna od mogućnosti.

sobno bilje Afričke ljubičice lako se prehlade, da bi uspješno cvjetale osigurajte im ova tri uvjeta savjet plus Mini projekt: Zid od cigle koji možete napraviti sami, a bit će odličan naglasak u prostoru Trikovi Riješite se prašine s biljaka uz nekoliko jednostavnih savjeta najljepši ukrasi Odbrojavanje do Božića: Stigla je prva blagdanska kolekcija iz koje želimo - sve!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.