proobajte već danas

Znamo kako zaustaviti komarce i nesebično s vama dijelimo ove eko-recepte!

Shutterstock
05.06.2023.
u 12:13

Zasadite biljke koje ih tjeraju, primjerice, pelargonije, bosiljak i metvicu... Te biljke rastjerat će komarce, ali i brojne štetnike koji vole napadati vrt

S toplim vremenom neizbježna je i pojava raznih insekata, posebno im pogoduju ovakva razdoblja s puno kiše. No, zaboravite sprejeve i različita kemijska sredstva jer su opasna i za nas, okoliš, kućne ljubimce...To neka bude prvo pravilo - dakle ekološka borba.

Foto: Shutterstock

Drugo važno pravilo je - bolje spriječiti nego liječiti. Dakle, preduhitrimo ih! insekti Kad otkrijte kolonu mrava, prvo detaktirajte otkuda dolaze, a onda njihov put pospite mljevenom kavom, s nekoliko kapi limuna ili cimetovog praha. Korisne su i kriške krastavca, paprike i sušene metvice.

Foto: Shutterstock

Na prozorske daske i balkone postavite kore naranče ili limuna i napunite ih s klinčićima: miris koji se širi prostorom nama je ugodan, a većinu insekata odbija. Da biste se riješili komaraca maknite sve posudice (i druge različite predmete) u kojima se može zadržavati voda.

Foto: Shutterstock

Zasadite biljke koje ih tjeraju, primjerice, pelargonije, bosiljak i metvicu... Te biljke rastjerat će komarce, ali i brojne štetnike koji vole napadati vrt.

Foto: Shutterstock

Ne zaboravite eterično ulje citronele: razrijedite ga u vodi pa s dobivenim losionom poprskajte lončanice, prozorske klupice i, zašto ne i kožu. Tu je i lavanda koja svojim mirisom tjera većinu štetnika iz vrta, a njezin miris odbojan je i krvopijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije