KVALITETA ŽIVOTA

Zašto je i u uredu važno imati tegle sa cvijećem?

cvijeće u uredu
Foto: Thinkstock
27.05.2019.
u 08:00

Cvijeće nije samo estetski element u interijeru. Osim što pridonosi atmosferi i ljepoti, ono filtrira i vlaži zrak. Upravo zato treba ga i vaše radno mjesto

Pogled na dom ili ured pun zelenila nije samo estetski doživljaj u kojem ćete uživati i opustiti se nakon napornog radnog dana. Cvijeće doista osvježava svaki prostor, a naročito to vrijedi za neke vrste koje mogu pokupiti čak do 80 posto štetnih tvari i plinova iz prostora. Naročito je to bitno u velikim gradovima gdje nema dovoljno čistoga zraka, a niti dovoljno vlage.

Problem s vlagom naročito je prisutan u zimskim mjesecima jer grijanje isušuje zrak, a usto je prozračivanje prostorija zbog hladnoće rjeđe nego inače. Zrak u zatvorenim prostorima zagađuju i štetne susptance koje se nalaze u sredstvima koje upotrebljavamo - od kozmetičkih preko onih za čišćenje i održavanje doma i odjeće pa sve do nekih materijala koji nemaju prirodno podrijetlo (lakovi, boje, plastika...). 

Saznajte koje biljke mogu doprinijeti kvaliteti zraka u prostoru - pročistiti ga, donijeti više kisika te donijeti više vlage. I neka vaša nova radna godina počne s barem jednim takvim primjerkom u uredu.

>>Baš za vas: 5 biljaka koje ne traže previše njege

Komentara 1

PA
Paton
21:02 17.12.2014.

meni paše mrtvo cvijeće jer netreba njegu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije