LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Kućno bilje

Zašto je i u uredu važno imati tegle sa cvijećem?

Cvijeće nije samo estetski element u interijeru. Osim što pridonosi atmosferi i ljepoti, ono filtrira i vlaži zrak. Upravo zato treba ga i vaše radno mjesto
27. svibnja 2019. u 08:00 1 komentara 6642 prikaza
cvijeće u uredu
Foto: Thinkstock

Pogled na dom ili ured pun zelenila nije samo estetski doživljaj u kojem ćete uživati i opustiti se nakon napornog radnog dana. Cvijeće doista osvježava svaki prostor, a naročito to vrijedi za neke vrste koje mogu pokupiti čak do 80 posto štetnih tvari i plinova iz prostora. Naročito je to bitno u velikim gradovima gdje nema dovoljno čistoga zraka, a niti dovoljno vlage.

Problem s vlagom naročito je prisutan u zimskim mjesecima jer grijanje isušuje zrak, a usto je prozračivanje prostorija zbog hladnoće rjeđe nego inače. Zrak u zatvorenim prostorima zagađuju i štetne susptance koje se nalaze u sredstvima koje upotrebljavamo - od kozmetičkih preko onih za čišćenje i održavanje doma i odjeće pa sve do nekih materijala koji nemaju prirodno podrijetlo (lakovi, boje, plastika...). 

Saznajte koje biljke mogu doprinijeti kvaliteti zraka u prostoru - pročistiti ga, donijeti više kisika te donijeti više vlage. I neka vaša nova radna godina počne s barem jednim takvim primjerkom u uredu.

>>Baš za vas: 5 biljaka koje ne traže previše njege

  • Paton:

    meni paše mrtvo cvijeće jer netreba njegu