Mirisni dom

Zasadite tulipane i zumbule da još tijekom zime najave proljeće

najavite proljeće
Foto: Thinkstock
1/2
27.10.2014.
u 09:00

Kvalitetne i neoštećene lukovice zumbula i tulipana zasadite u ne odveć velike lončanice

I tulipani i zumbuli vole srednje tešku i pjeskovitu zemlju. U takvu zemlju lukovice usađujemo nježno i toliko duboko koliko je potrebno da joj vrat bude u ravnini s površinom zemlje.Za jednu lukovicu idealna je lončanica promjera 10 cm, a ako je veća može se staviti i više lukovica. Oko lukovice mora ostati dovoljno slobodno mjesta za zalijevanje.

Zasađenu lukovicu treba pokriti drugom lončanicom i ostaviti na hladnom i tamnom mjestu, jer je za uspjeh cvata važno da u ovo doba lukovica ima mrak i zrak. treba je povremeno zalijevati. Lukovice tako stoje gotovo 2 mjeseca. Tijekom tog vremena razvit će se korijen, a prema gore propupat će izbojak. Tada biljku valja treba prenijeti na svjetlo mjesto, primjerice, uz prozor i pokriti papirnatom vrećicom.

Foto: pixabay

Nako 2 tjedna izbojak će narasti 10 cm pa biljku može biti bez problema izložena svjetlu. To je vrijeme i obilatijeg zalijevanja. Već nakon nekoliko tjedana biljka će procvasti.

>> Kako njegovati cvijeće? Evo što savjetuje Zagrepčanka Eva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije