LIFESTYLE INSPIRACIJA

Vikend je pravo vrijeme za piknik - organizirajte ga sa stilom

piknik
Foto: Thinkstock
1/4
11.06.2016.
u 09:00

Jedan od najboljih načina da se opustite nakon napornog radnog tjedna jest da organizirate piknik u prirodi u društvu obitelji i dragih ljudi

Iz današnje perspektive kada gotovo da nemamo vremena za kratki odmor niti vikendom, ideja piknika čini nam se kao daleki i bolji dio prošlosti koji je nemoguće ponoviti. No, je li baš tako?

Koncept piknika kao način druženja pripadnika visokog društva u sklopu boravka na ladanju i za vrijeme lova doista jest star jer datira još od srednjeg vijeka, a njegov nastanak Francuzi vole pripisivati sebi, iako to nije posve utvrđeno.

Tijekom vremena u ovom načinu druženja počeli su uživati pripadnici svih društvenih slojeva, a naročito ga favoriziraju gradski ljudi, zasićeni takvim načinom života u betonskoj džungli. Za njih je piknik danas više sinonim izleta u prirodu nego druženja i odmora uz hranu i piće.

No, unatoč zaposlenosti i navikama koje imamo, piknik može itekako oživjeti i u vašoj vikend svakodnevici i za vrijeme godišnjih odmora te biti i odmor, opuštanje, rekreacija, druženje, uživanje u gastro delicijama.

Da bi to mogli, morate se opremiti potrebnim rekvizitima poput deke, košare za hranu, jastuka, opreme za sportske aktivnosti.... Pogledajte našu galeriju piknik ideja i inspirirajte se!

Foto: Josip Regović
Foto: Josip Regović

EKSPLOZIJA BOJA - Neka vam priroda i proljeće budu najveća inspiracija pri odabiru stvari za piknik. Sva raskoš pastelnog neka bude i u dekama, jastučićima, plastici i ne ustučavajte se kombinirati nekoliko jarkih boja na 'opremi' - od tanjura i zdjela, preko prijenosnog hladnjaka, jastuka, košare i salveta...

Foto: Josip Regović
Foto: Josip Regović

AKTIVAN ODMOR - Iako je izležavanje sasvim dobra opcija, ponekad je najbolji odmor za psihu onaj koji uključuje sport i avanturu! Bicikli, frizbi, reketi i lopta neizostavni su! Ovo je izvrstan način koncepcije piknika koji uključuje uključuje mališane jer djeci treba ponuditi aktivne sadržaje. A i svima drugima će dobro doći rekreacija.

Foto: Josip Regović
Foto: Josip Regović

PROVANSALSKA ROMANTIKA - Dodajte svome skrivenom kutku u prirodi dašak elegancije i romantike i ne libite se kombinacije svih mogućih pastelnih boja, cvjetnih, točkastih i prugastih motiva. Možda će se ovakav piknik činiti odviše stiliziran, no vrijeme je da iskoristite stare jastuke, deke i košare koje čuvate u svojim ormarima.

Foto: Josip Regović
Foto: Josip Regović

COUNTRY STIL - Karirani uzorak neizostavan je dio klasičnog piknika i njegov zaštitni znak, Da biste sve podignuli na višu razinu, počastite se dobrim vinom i ne oklijevajte ponijeti stol i stolce! Kako bi njihov transport bio što jednostavniji, nabavite komade koji se sklapajui koje ćete lako prevesti u autu i nositi do livade.

>>Devet neodoljivih detalja za boravak na otvorenom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije