mjesec obilja

Trik koji morate probati, sami razmnožite božure, lakše je nego što se čini

božur
Thinkstock
02.09.2024.
u 09:50

Uz sadnju zimzelenih grmova i stabalaca u vrtu, također možete početi i saditi lukovice cvijeća za proljeće, ili ih posaditi u posude te smjestiti u podrum ili garažu. Sada ćete naći i najbolju ponudu lukovica u trgovinama, stoga nabavite narcise, tulipane, šafrane, zumbule i slično cvijeće

Polako, ali sigurno jesen kuca na vrata što znači i hladnije vrijeme, ove godinehladno vrijeme i ne dolazi tako brzo i još uvijek je toplo. Ali polako je vrijeme da pripremimo biljke za nadolazeće hladnije vrijeme, kako u vrtu tako i biljke u kući ili na balkonu i terasama.  U rujnu sunce nije tako jakog intenziteta, te možemo početi i s novom sadnjom i presađivanjem zimzelenih grmova i trajnica kako bi se dobro ukorjenile i bile pripremljene za nadolazeću zimu. Iako se ovo može učiniti i u proljeće sada je bolje vrijeme! Zato što je zemlja još topla od ljetnih vrućina i bolje je za biljku nego da ju sadimo u proljeće kada je zemlja hladna i treba joj dugo da se ponovo ugrije, i biljci je teže rasti u takvim uvjetima.

Foto: screenshot/facebook


Uz sadnju zimzelenih grmova i stabalaca u vrtu, također možete početi i saditi lukovice cvijeća za proljeće, ili ih posaditi u posude te smjestiti u podrum ili garažu. Sada ćete naći i najbolju ponudu lukovica u trgovinama, stoga nabavite narcise, tulipane, šafrane, zumbule i slično cvijeće.Zalijevanje treba smanjivati, jer više nije tako vruće i veća je količina vlage u zraku. Tako da prije svakog zalijevanja treba provjeriti vlažnost komposta prije zalijevanja. Također, mnogim biljkama više nijepotrebno prihranjivanje.

Foto: pixabay

Vrtno cvijeće koje nije otporno na hladnoću i sve jednogodišnje se potkraj mjeseca može ukloniti iz vrta i posaditi novo cvijeće koje će ga zamijeniti. Najbolje je posaditi maćuhice! Možete ih posaditi kako u vrt tako i na balkone i u cvjetnjake.
U rujnu božure razmnožavamo dijeljenjem korijena. Potrebno je razgrnuti korijenje da se dođe do gomoljastog dijela božura. Nožem odrezati dio korijena sa nekoliko zdravih pupova i posaditi u lončanicu.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije